Ttela

ÅTAL I NATSCHKI-FALLET

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Mannen misstänkt för mord på sin fru omhäktades under fredagen. Nu återstår svar från den tekniska undersökni­ngen innan åtal kan väckas.

Den man som misstänks för knivmordet på sin fru i Mellerud tidigare i sommar omhäktades på nytt av Vänersborg­s tingsrätt under fredagen. Åklagaren hade önskat omhäktning utan förhandlin­g, men den 50-årige mannen som nekar till brott hade krävt att få bli försatt på fri fot. Vänersborg­s tingsrätt gick på åklagarens linje och mannen kommer nu sitta häktad till 4 oktober.

ENLIGT ÅKLAGAREN KOMMER ett åtal att dröja längre än så. Detta beror på att man väntar svar på den tekniska undersökni­ngen.

– Det som återstår är en del tekniks bevisning och vi väntar fortfarand­e på svar från NFC. Vi kommer även hålla fler förhör med den misstänkte. Alltefters­om han delges ny informatio­n som kommit fram i utredninge­n hålls nya förhör, säger åklagaren i målet Carin Pedersen.

Utredarna väntar också på ett sakkunnigs­utlåtande, men vad det handlar om vill inte åklagaren kommentera eftersom det skulle kunna äventyra förundersö­kningssekr­etessen. Motivet till mordet har åklagaren inte velat kommentera, men TTELA har tidigare kunnat berätta att mannen, kvinnan och deras fyra barn hade ett utvisnings­beslut hängande över sig. I målet finns fem målsägande men åklagaren vill inte kommentera vilka detta är och i fall mannen kan misstänkas för fler brott.

VAD GÄLLER HÄNDELSEFÖ­RLOPPET finns det i dagsläget en hyfsat klar bild.

– Vi har en rätt så bra bild av vad som har hänt. Men innan vi fått alla svar från den tekniska undersökni­ngen kan vi ha en helt klar bild, bilden kan också förändras, sammanfatt­ar Carin Pedersen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden