Ttela

OPINION LIVE SÄNDE FRÅN MELLERUD

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Många Mellerudsb­or besökte den direktsänd­a tv-debatten på motorgårde­n i Mellerud. – Jag vill höra mycket positivt om Mellerud, sa Christine Andersson inför sändning.

Motorgårde­n på Västerråda var fullsatt när SVT:S debattprog­ram Opinion live sände på torsdagskv­ällen. De nyrenovera­de lokalerna föll SVT i smaken och en mix av riks- och lokalpolit­iker, tillsamman­s med vanliga ortsbor, samlades innan sändning för att känna av stämningen.

– Det är kul att programmet sänds härifrån, jag är intressera­d av upplägget och hur allt fungerar. Och så vill vi visa upp vår fina klubblokal, berättade Kristina ”Tina” Salén, som är medlem i Big Lake Cruisers.

– Det är viktigt att vi hörs i Mellerud men jag vill inte höra för mycket negativt, sa lokalpolit­ikern Christine Andersson.

LOKALPROFI­LEN ANDERS ”TUTEN” Andersson efterlyste goda samtal och svar på folks frågor.

– Det förs en diskussion på riksnivå men här ska vi samarbeta efter valet, oavsett vem som vinner, och då måste man inte hela tiden kasta skit på varandra. Polistäthe­t är en viktig fråga; ska Dalsland ha färre poliser än större orter, det handlar om att sätta landskapet på kartan och inte bli bortglömda.

OPINION LIVE HADE valt ut integratio­n/migration samt lag och ordning som huvudfrågo­r men Sverigedem­okraterna Reine Hassel och Ulf Rexefjord ville gärna se en bredare diskussion.

– Det luftas mycket åsikter och skrivs mycket på sociala medier men vi ser gärna en bredare debatt i många olika frågor.

Systrarna Jina och Rabba Eid kom till Mellerud för fyra år sedan och jobbar som lärare.

– Det är viktigt att vi tar till oss svensk kultur och lär oss språket. Men även de som sitter hemma och inte kan svenska så bra behöver sysselsätt­as. Vi känner många i Mellerud som inte har något att göra men på arbetsplat­serna får de jobba och lär sig språket snabbare.

ROBERT OLSSON PÅ SVT gillade stämningen som infann sig.

– Folk kanske är mer taggade före valet men jag tycker att det är rejält tryck och ett bra mingelpart­y, mer än det brukar vara på många andra orter vi besökt.

Klockan 22.00 var det skarpt läge och programled­aren Belinda Olsson inledde direktsänd­ningen.

 ?? Bild: SVEN-GUNNAR SVENSON ?? INTRESSERA­DE. Systrarna Jina och Rabba Eid kom till Mellerud från Syrien för cirka fyra år sedan och var nyfikna på att lyssna på debatten i motorgårde­n.
Bild: SVEN-GUNNAR SVENSON INTRESSERA­DE. Systrarna Jina och Rabba Eid kom till Mellerud från Syrien för cirka fyra år sedan och var nyfikna på att lyssna på debatten i motorgårde­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden