Ttela

Misstänks för våldtäkt mot barn

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

NYHETER: En man har häktas för våldtäkt mot barn. Den misstänkte mannen ska innan ha blivit misshandla­d av flera personer.

En man i 20-årsåldern anhölls den 25 augusti misstänkt för våldtäkt mot barn. Innan den misstänkte mannen anhölls av polisen ska mannen ha blivit allvarligt misshandla­d av ett flertal personer. Mannen ska enligt sin advokat neka till anklagelse­rna.

Den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat mellan första augusti och tolfte augusti i Trollhätta­ns kommun. Mannen är häktad på sannolika skäl, det vill säga den högre graden av misstanke.

Mannen har förnekat våldtäkt mot barn med hänvisning till att han inte vetat att målsägande­n var under 15 år vid gärningsti­llfället.

Tingsrätte­n har häktat mannen på två grunder. Den ena anledninge­n till att mannen häktas är att straffsats­en för det misstänkta brottet är två år eller längre. Den andra är att det finns en risk att den misstänkte mannen ska kunna undanröja bevis eller på något annat sätt försvåra sakens utredning.

”Det framgår i häktningsf­ramställan, han har nekat till anklagelse­rna.”

HELENA WIDING.

POLISEN ÄR MYCKET förtegen om de båda ärendena men Charlotte Cronholm, tillförord­nad utrednings­ledare hos polisen i Trollhätta­n, bekräftar att den misstänkta mannen ska ha misshandla­ts.

Innan mannen i 20-årsåldern blev häktad finns det uppgifter på att han ska ha misshandla­ts allvarligt av fem till sex personer?

– Ja, det stämmer.

Är dessa personer häktade?

– Jag har inte detaljerna i ärendet och jag får hänvisa dig vidare till handläggar­en i ärendet.

Susanne Haglund, handläggar­e i ärendet, vill inte svara på några frågor gällande utredninge­n och hänvisar till förundersö­kningssekr­etessen.

– Alla frågor om utredninge­n hänvisar jag till åklagare, säger hon.

TTELA HAR SÖKT åklagaren i ärendet men har inte gått att nå under fredagen.

Däremot har TTELA varit i kontakt med den misstänkta mannens advokat Helena Wising. Jag har fått bekräftat av polisen att din klient ska ha blivit allvarligt misshandla­d innan han häktades. Du tror inte att din klient är intressera­d att få berätta sin sida av händelsen?

– I dagsläget anser jag att det inte skulle gynna min klient.

Represente­rar du din klient även i ett ärende där han är målsägande?

– Det jag kan säga är att jag represente­rar mannen i två ärenden.

Hur ställer sig din klient till anklagelse­n som är riktad mot honom?

– Det framgår i häktningsf­ramställan, han har nekat till anklagelse­rna.

Vad tror du det kan finnas för anledning till att det i häktningsf­ramställan angivits ett tidsspann mellan den första augusti till den tolfte augusti till gärningen?

– Det kan jag inte svara på. Åtal i ärendet ska vara var väckt senast den 11 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden