Ttela

Bro stängs i Mellerud – för stor risk för ras

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ ttela.se

På grund av rasrisk har träbron längs gång- och cykelvägen till Vita Sannar stängts av. Melleruds kommun tog beslutet efter en besiktning av bron.

Träbron över Gärdseruds­bäcken (sketälva i folkmun) är gammal och därför har kommunen haft den under uppsikt en längre tid.

– Vi har kontrollpu­nkter på bron och sett att punkterna börjar röra på sig. Därför tog vi dit en besiktning­sman som är expert på broar. Av honom fick vi rådet att stänga den innan det händer en olycka, säger samhällsby­ggnadschef Magnus Olsson.

GÅNG- OCH CYKELVÄGEN är en fortsättni­ng på Storgatan österut för att sedan passera över Gärdseruds­bäcken till Vita Sannar. Att bron stängs av just nu spelar egentligen inte så stor roll eftersom gång- och cykelvägen kommer att vara avstängd fram till våren/sommaren 2019. Orsaken är bygget av det nya äldreboend­et på Ängenäs.

– Äldreboend­et kommer att placeras där vägen är idag så under byggtiden går det inte att passera där. Men vi kommer att öppna gångoch cykelvägen till våren eller försommare­n och då leds den runt äldreboend­et, berättar Magnus Olsson.

EN NY BRO över Gärdseruds­bäcken finns med i kommunens investerin­gsplan för 2020 men samhällsby­ggnadschef­en hoppas att bygget av bron kan tidigarelä­ggas. Exakt när en sådan kan finnas på plats och vad den kostar, vet han inte.

– Vi hoppas att en ny bro ska vara på plats under nästa år och fram till dess hänvisar vi till gång- och cykelvägen mellan Erlandseru­d och Vita Sannar.

 ?? Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON ?? RASRISK. Bron över Gärdseruds­bäcken på gång- och cykelvägen till Vita Sannar är stängt till följd av risk för ras.
Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON RASRISK. Bron över Gärdseruds­bäcken på gång- och cykelvägen till Vita Sannar är stängt till följd av risk för ras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden