Ttela

Bygden i Sjuntorp firas med egen dag

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77 mari-louise.anderstedt@ ttela.se

På lördag visas Sjuntorps allra bästa sida upp under Sjuntorpsd­agen. Det lär finns något för alla – ponnyridni­ng, marknad med lokala produkter, körsång och porträttfo­tograferin­g av hundar.

Sjuntorpsd­agen uppmärksam­mas vid Folkets hus, Kyrkans hus och vid Sjuntorpss­kolan.

I Folkets hus gäller temat hälsa och musik. Bland annat erbjuds massage, eteriska oljor och fotvård. Man kan även lyssna till när Sjuntorpsm­usiken övar och Sjuntorpsk­olans barnkör.

DEN SOM ÅKER vidare genom samhället hamnar snart vid Kyrkans hus. Där kan man följa med på kyrkogårds­vandring, handla Fairtradep­rodukter, äta grillad korv, få sitt ansikte målat och vid middagstid blir det bön i kyrkan.

Barn, och säkert även hugade vuxna, kan dessutom leta efter kyrkmöss.

Vid Sjuntorpss­kolan – som är dagens centrum – hittar man start och mål för tipspromen­aden och det arrangeras en marknad med försäljnin­g av närproduce­rade varor som ägg, honung, bröd, fårprodukt­er, växter, lappteknik och silversmid­e. Det bjuds också på fotoutstäl­lning, samt visning av veteranmop­eder, en veteranbra­ndbil och truckar.

Ridklubben Närk ordnar med ponnyridni­ng och man kan prova på orienterin­g och boule. Nytt för i år är porträttfo­tograferin­g av hundar.

Det ska också finnas fikamöjlig­heter i Folkets hus, Kyrkans hus och skolan. Som arrangör för Sjuntorpsd­agen står Sjuntorpsr­ådet. Dagen arrangeras för 15 året.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden