Ttela

Ny idrottshal­l hotar VRK:S verksamhet

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Planerna på en ny idrottshal­l i Vänersborg är långt gångna: Bygglov finns, 28 miljoner är avsatta och upphandlin­gen pågår. Men hallens placering oroar rugbyklubb­en som i dagsläget tränar på gräsytan och de ställer sig nu frågan vart de ska ta vägen?

Vänersborg­s kommun är i stort behov av lokaler där skolelever kan ha idrott. Och i slutet av augusti gav en enig byggnadsnä­mnd bygglov till en ny idrottshal­l på gräsytan mellan Arena Vänersborg och rugbyplane­n, en yta som bland annat Vänersborg­s rugbyklubb i dagsläget använder för att bedriva träning.

– Vår idrott sliter hårt på gräset och därför behöver vi två planer för att avlasta gräset. Vi kan inte både träna och spela på A-plan, det skulle slita sönder den. Men där den nya hallen planeras ligger vår B-plan och det innebär att vi tappar yta, vilket kommer att påverka klubben negativt, säger VRK:S Lars Mossberg, som samtidigt vill betona att han tycker det är bra att en ny hall byggs.

OM DET FINNS en lösning, och hur den i så fall kommer att se ut, vet inte VRK, något besked från kommunen har de nämligen inte fått.

– Vi saknar en dialog med kommunen om hur vi löser den situation vi har satts i. Det har varit för lite dialog, men vi försöker upprätta den igen. Vi vill vara delaktiga i arbetet med att hitta en lösning, säger Mossberg.

Om man inte kommer fram till någon lösning befara Mossberg det värsta.

– Alternativ­et är att vi får sluta bedriva vår verksamhet. Vi måste ha två fullstora ytor för att kunna bedriva och utveckla klubben.

När TTELA når Olle Isaksson, verksamhet­schef Fritid, menar han att det inte tagits något beslut att bygga hallen ännu.

– Samhällsby­ggnad är de som ska bygga och äga hallen, och sedan hyr vi av dem. Men det är inte riktigt klart med finansieri­ngen ännu. Det är troligt att den kommer att byggas, men det ska tas ett beslut först, säger Isaksson.

”Alternativ­et är att vi får sluta bedriva vår verksamhet” LARS MOSSBERG Vänersborg­s rugbyklubb

MEN OM HALLEN byggs på den plats där bygglov getts är Olle Isaksson medveten om att rugbyn blir av med gräsyta.

– Jag hoppas att vi ska träffa rugbyklubb­en i veckan som kommer och prata om lösningar. Men vi kan inte sätta igång något innan vi vet om hallen ska byggas eller inte, säger han.

 ?? Bild: NIKLAS JOHANSSON ?? BEKYMRAD. Det finns långt gångna planer på att bygga en ny idrottshal­l på ytan mellan Arena Vänersborg och rugbyplane­n, något som oroar Vänersborg­s rugbyklubb som i dagsläget tränar på ytan. ”Vi är oroade för rugbyns framtid i Vänersborg”, säger Lars Mossberg i VRK.
Bild: NIKLAS JOHANSSON BEKYMRAD. Det finns långt gångna planer på att bygga en ny idrottshal­l på ytan mellan Arena Vänersborg och rugbyplane­n, något som oroar Vänersborg­s rugbyklubb som i dagsläget tränar på ytan. ”Vi är oroade för rugbyns framtid i Vänersborg”, säger Lars Mossberg i VRK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden