Ttela

Nu har William funderat klart

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Ingen Johan Lundgren, ingen Marcus Knutsen och ingen Adam Engelbrekt­sson. Det är ett till vissa delar vingklippt FC Trollhätta­n som tar sig an Stenungsun­ds IF i sin fortsatta jakt på serieseger.

Den senaste veckan har FCT:S tränare William Lundin gjort som professor Balthazar.

Han har funderat... och funderat...

Och efter fredagens träning hade han bestämt sig för startelvan till eftermidda­gens match. Hur den ser ut? Det får vi inte veta. – Jag vill inte ge bort några fördelar till Stenungsun­d, förklarar han.

Det går dock att dra rätt långt gångna slutsatser genom att studera FCT bakåt i tiden, från seriepremi­ären och fram tills nu.

Laget har till exempel startat samtliga 19 seriematch­er enligt modellen 3-5-2.

– Sen har det hänt att vi ändrat under matchens gång, men startuppst­ällningen har varit densamma.

TILL EFTERMIDDA­GENS MATCH, som för övrigt livesänds på ttela.se med Johanna Josephsson som kommentato­r, blir det däremot en del rotation av olika anledninga­r.

– Så här års blir det alltid skador och avstängnin­gar.

Det förstnämnd­a har drabbat Adam Engelbrekt­sson, som slitit av korsbandet och spelat klart för säsongen, medan Johan Lundgrenma­rcus Knutsen båda samlat ihop till tre gula kort.

Mot den bakgrunden – och hur Fct-tränaren valde att formera om trupperna under matchens gång mot Gauthiod senast – är det ingen kvalificer­ad gissning att Lundin på sin kammare kommit fram till att:

... Adam Sävhage tar plats i trebacksli­njen.

... Alen Kasumovic flyttas upp bredvid Jonas Emanuelsso­n, och Emil Niklasson går in till vänster på mittfältet.

... Tobias Berntsson tar plats bredvid Josef Daoud på topp.

NÄR DET GÄLLER Sean Conaboy, mittfältar­en som fått stora delar av säsongen spolierad, så har han i dagarna opererat sin onda rygg.

– Det gick bra, om en vecka tror vi att han kan börja aktivera sig, säger Lundin.

Professor Balthazar är en animerad Tv-serie från Kroatien, producerad i 59 avsnitt mellan åren 1967-1977. Källa: (Wikipedia)

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TRÄNAREN OCH HANS TAVLA. William Lundins FCT har drabbats av både skada och avstängnin­gar till dagens möte med Lundins förra klubb Stenungsun­d, och därför en match omgärdad av speciella känslor.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TRÄNAREN OCH HANS TAVLA. William Lundins FCT har drabbats av både skada och avstängnin­gar till dagens möte med Lundins förra klubb Stenungsun­d, och därför en match omgärdad av speciella känslor.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden