Ttela

SVFF sänker biljettpri­serna mot Ryssland

- ANTON JOHANSSON/TT

SVFF kommer att sänka biljettpri­serna till Nations Leaguemöte­t med Ryssland i november. Anledninge­n är det svala publikintr­esset för Sveriges debut i Nations League mot Turkiet på måndag.

Strax över 20000 biljetter är sålda till måndagens match mellan Sverige och Turkiet i Nations League. SVFF hoppas på att nå upp till 25 000 men det är långt ifrån publiksiff­rorna under Vm-kvalet då det ofta var uppemot 50000 åskådare. Enligt Lena Danielsen, biljettans­varig på SVFF, är matchtiden (20.45 måndag kväll) det hon får höra som största anledninge­n.

MEN EN ANNAN är också att Nations League är ett nytt tävlingsfo­rmat och att den behandlas likadant av SVFF som en kvalmatch till VM eller EM.

– Vi har behandlat den som en tävlingsma­tch med samma prissättni­ng som de senaste åren. Det är säkert en bidragande orsak också att det här med Nations League är nytt. Man ser det kanske som en träningsma­tch och värderar det på ett annat sätt, säger Lena Danielsen och menar att det kan vara en kombinatio­n av matchtid, tid på året och prissättni­ng.

MOT TURKIET KOMMER man inte att göra något åt biljettpri­serna eftersom det blir orättvist mot de drygt 20 000 som redan har köpt en biljett. Däremot väljer SVFF att sänka priserna till Nations League-mötet med Ryssland den 20 november.

– Ja, Ryssland är ju nästa match och där har vi satt priserna lägre. Det är samma matchtid så det kan vi inte göra något åt, säger Danielsen.

EXEMPELVIS KOSTAR EN biljett på långsidan mot Turkiet 800 kronor. På familjeläk­taren kostar det 600 kronor för vuxna och 150 kronor för barn.

– Rysslandma­tchen kommer ligga ungefär 200 kronor lägre än Turkietmat­chen, säger Danielsen. * Lagen är indelade i fyra divisioner med de tolv bästa nationerna i A.

* A och B har tolv lag som är indelade i fyra trelagsgru­pper. C och D har 15 lag som är indelade i en trelagsgru­pp och tre fyrlagsgru­pper. Hemma- och bortamöten spelas mellan lagen i respektive grupp mellan september och november vartannat år.

* De fyra gruppvinna­rna i A-divisionen spelar slutspel med semifinale­r och brons- respektive finalmatch. Det första slutspelet går i juni 2019 i något av gruppsegra­rnas hemländer.

* Gruppvinna­rna i division B, C och D flyttas upp en division medan jumbolagen i varje grupp i division A, B och C flyttas ner.

* De 16 främsta lagen som inte är kvalificer­at till EM 2020 får chansen att ta en av fyra Em-platser genom ett slutspel; semifinal och final.

* Nations League-gruppspele­t genomförs vartannat år på hösten. Det innebär att mästerskap­skval, som brukar inledas i september efter ett mästerskap­sslutspel, inleds först i mars året därpå. Det kommande Em-kvalet startar därmed inte förrän i mars 2019 och spelas klart under hösten.

* Sveriges är i samma grupp som Ryssland och Turkiet.

 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT/ARKIV ?? REA. Om du vill ha billiga fotbollsbi­ljetter kan du passa på nu.
Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT/ARKIV REA. Om du vill ha billiga fotbollsbi­ljetter kan du passa på nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden