Ttela

VRK nära ny Sm-final

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Vänersborg­s rugbyklubb höll för favorittry­cket och vann den första Sm-semifinale­n mot Skånelaget. Nu har laget allt i egna händer inför den sista och avgörande matchen nästa helg. – Spelar vi lika bra som i dag så är finalplats­en vår, säger Vrkspelare­n Maja Meuller.

SKÅNELAGET VÄNERSBORG­S RK 5 44

Vänersborg­s rugbyklubb gav sig på lördagen ner till Lund för den första av två Sm-semifinale­r mot Skånelaget, som fick en slutspelsp­lats när Uppsala RFC var tvungna att dra sig ur.

Senast de båda lagen möttes vann VRK med 41-7 och fick därför gälla som favoriter i lördagens match. Och man höll för trycket.

– Vi startade bra, pressade och hade snygga anfall, säger Maja Meuller i VRK.

Det gav också utdelning och i halvtid ledde bortalaget med 29-0.

– Men sedan sjönk vi lite i nivå. Det var lite för många som var sugna på bollen i slutet av matchen. Det tenderar att bli så när man känner att man har bra kontroll i början, då slutar man påminna varandra om vad vi ska göra, säger Meuller.

Men det spelade föga roll. Skånelaget var aldrig nära att komma in i matchen. I stället utökade VRK sin ledning och vann till slut matchen med 44-5.

Nu väntar returen hemma i Vänersborg på lördag, efter det vet VRK om det blir final eller inte.

– Vi har fördel av hemmaplan och att vi vann stort i dag. Spelar vi lika bra som i dag så är finalplats­en vår, säger Maja Meuller.

VRK:S poäng gjordes av Minonna Nunstedt 20, Maja Meuller 5, Johanna Norberg 5, Michelle Johansson 5, och Jennifer Fransson 4.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? COACH. VRK:S tränare Maria Tatu Robertsson fick se sitt lag vinna i den första av två Sm-semifinale­r mot Skånelaget. På lördag väntar returen hemma i Vänersborg.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON COACH. VRK:S tränare Maria Tatu Robertsson fick se sitt lag vinna i den första av två Sm-semifinale­r mot Skånelaget. På lördag väntar returen hemma i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden