Ttela

Elev som hotade andra elever kan dömas

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Den äldre elev som hotat ett antal yngre elever med en soft air gun är gammal nog för att lagföras. Däremot är det oklart om den äldre eleven kommer att delges misstanke för brott.

Den 30 augusti ska den äldre eleven ha tagit sig in i ett omklädning­srum i anslutning till gympasalen. Eleven ska ha haft ett pistollikn­ande föremål med sig som han ska ha hotat ett antal yngre elever med.

BROTTET HAR UTRETTS av polisen i Trollhätta­n som ett olaga hot mot grupp, men det är inte klart om den äldre eleven ska delges misstanke för brottet. Däremot står det klart att eleven kan dömas för brott då personen är äldre än 15 år.

Karin Pedersen, kammaråkla­gare, leder utredninge­n av händelsen. Initialt har två lärare hörts i samband med händelsen och nu planerar åklagaren för fler kommande förhör.

– Nu pågår en förundersö­kning och vi kommer att höra olika inblandade. Det finns ett flertal målsägande­n som vi inte har hört än. Vi behöver ta reda på deras intryck av händelsefö­rloppet. Efter det kan vi ta ställning till om vi ska delge misstanke och om i så fall för vad, säger hon.

Målsägande­na i ärendet är de elever som med hjälp av deras föräldrar upprättat en polisanmäl­an i ärendet. Även skolan ska ha polisanmäl­t händelsen.

TIDIGARE HAR TTELA berättat att elevernas föräldrar riktat kritik mot att den informatio­n som skolan gått ut med efter händelsen varot knapphändi­g. Trollhätta­ns stad har ansett att skolans rektorer agerat rätt vid hanteringe­n av den här typen av händelser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden