Ttela

Friberg på silverplat­s inför sista deltävling­en

- SVEN WASSÉN

Robert Friberg, Frändefors, skaffade sig ett utmärkt utgångsläg­e inför sista deltävling­en i enduro-sm. I helgen körde han in som trea i Laxå och ligger nu på silverplat­s. – Jag drog ifrån lite så nu är jag närmare en andra plats i SM, säger Friberg.

Laxå anordnade en endagarstä­vling i enduro-sm under söndagen. När det handlar om en dag brukar det vara lite tuffare stuk på tävlingen och denna tävling var inget undantag.

Det började lite trögt för Robert Friberg, men efter andra varvet fick han upp farten på motorcykel­n.

– På andra varvet kom jag in i körningen och kunde undvika de misstag jag gjorde under första varvet, säger han.

Detta ledde fram till en tredje plats, vilket gör att han ligger tvåa totalt i klassen SM 1 när en deltävling återstår. Om tre veckor körs den sista Sm-tävlingen i Bollnäs.

Före det ska han till Polen och köra den sista deltävling­en i enduro-em.

”Detta var sista resan med bilen och nu ska den ut på försäljnin­g”

MIKAEL ERICSSON

– I morgon (måndag) så sticker vi ner till Polen. Tävlingen körs fredag till söndag och det gäller att vara på plats innan för att reka.

EN GLAD NYHET för honom är att han blivit uttagen till Sixdays och får därför tävla i Sveriges färger i år igen. Ifjol halkade han in i landslaget och gjorde det så bra att han var andra bästa svensk i den tävlingen.

– Bara att få vara med i det laget är stort. Det är i november som vi ska åka till Chile, berättar Robert.

Det fanns fler lokala framgångar i Laxå under söndagen. Philip Landh, SMK Trollhätta­n, körde fort och säkert vilket ledde fram till seger i klassen Bredd.

I klassen VRM 1 körde Andreas Toresson, SMK Trollhätta­n, in på en andra plats medan klubbkompi­sen Daniel Blomqvist blev 52:a. Stefan Andersson, SMK Trollhätta­n, blev 18:e man i klassen VRM 2.

I Linköping kördes rally-sm i helgen med tävlingen East Rally Sweden. Tre lokala förare fanns på startlinje­n, men bara Mikael Ericsson, SMK Trollhätta­n, nådde mållinjen.

Under fredagens sträckor var en bult lös i bakvagnen.

– Bilen uppträdde nervöst så där tappade vi lite tid. Som tur var hittade vi felet på service under kvällen, så den var okej till lördagen, säger Mikael Ericsson.

Under lördagen tog de sig sakta men säkert uppåt i resultaten och slutade sexa i klassen.

– Planen var att vi skulle åka stabilt och utan misstag, och det lyckades vi med. Detta var sista resan med bilen och nu ska den ut på försäljnin­g.

I GARAGET STÅR en spännande projekt med en VW Polo som nu ska få all uppmärksam­het.

Redan på fredagen fick Stefan Alenmalm, SMK Trollhätta­n, kasta in handduken i rallyt. Det var på den tredje sträckan som det tog stopp.

– Ljusboxen lade av och sedan missade jag en sväng helt och hållet, suckar Stefan.

De slog i en vall och rullade, men kunde ändå ta sig till mål.

– Bakaxeln var lös och det gick bara inte att fixa. Jag är mycket besviken, för före tävlingen kändes det riktigt bra.

Även Svante Holm, Vänersborg­s MK, tvingades bryta med en överhettad motor.

 ?? Bild: SVEN WASSÉN ?? NÄRA PALLEN. Efter en bra deltävling i Laxå ligger Robert Friberg nu på silverplat­s i enduro-sm.
Bild: SVEN WASSÉN NÄRA PALLEN. Efter en bra deltävling i Laxå ligger Robert Friberg nu på silverplat­s i enduro-sm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden