Ttela

PRISTAGARE UTSES I LILLA EDET

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

I år delas fler priser än vanligt ut när kommunens olika utmärkelse­r ska fördelas. De är fyra till antalet varav ett är helt nytt.

Det är hög tid att nominera kandidater till kommunens priser. Man har till den 1 oktober på sig att nominera och utdelninge­n sker den 2 december på julmarknad­en.

Fyra olika utmärkelse­r delas ut – kulturstip­endium (10 000 kronor), kulturpris (5 000 kronor), ungdomspri­s (2 000 kronor) och, nyheten för i år, årets förebild (1 000 kronor).

TANKEN BAKOM ÅRETS förebild är att man vill nå fler grupper med att inrätta ett nytt pris. Detta beslutades i maj i år under kultur- och fritidsnäm­ndens möte.

– Personlige­n tycker jag det är bra ju fler man uppmärksam­mar, säger Annette Fransson, ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Förebilden kan vara en inspiratör eller ett gott föredöme, till exempel med avseende på ledarskap, aktivt föreningsa­rbete, ungdomsver­ksamhet, arbete för mänskliga rättighete­r och ett hållbart samhälle.

KANDIDATER­NA SKA VARA födda, bosatta eller uppväxta i kommunen eller ha någon annan anknytning. Endast kulturstip­endiet kan sökas för egen del.

Hur nominerar man?

– På kommunens hemsida finns ett formulär som man kan fylla i. Det går också att skicka med vanlig post till kommunen eller lämna in det på medborgars­ervice i kommunhuse­t, säger Anna Svensson, kultursamo­rdnare.

Vem väljer ut vinnare?

– Det gör kultur- och fritidsnäm­nden på sitt möte den 23 oktober, säger Anna Svensson.

”Personlige­n tycker jag det är bra ju fler man uppmärksam­mar”

ANNETTE FRANSSON ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden

 ??  ?? PRISER. Fram till den 1 oktober kan du nominera någon till kommunens fyra priser. Utdelninge­n sker i början på december.
PRISER. Fram till den 1 oktober kan du nominera någon till kommunens fyra priser. Utdelninge­n sker i början på december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden