Ttela

Åkte fast för fortkörnin­g två gånger samma dag

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

En småbarnsfa­r i Vänersborg hade lite för bråttom på tisdagsmor­gonen när han lämnade sitt barn i skolan. Han åkte nämligen dit för fortkörnin­g inte mindre än två gånger.

– Det här är ju något som händer väldigt sällan, det var ju lite udda får man säga. Första gången gick tydligen inte budskapet fram, säger Stefan Jakobsson, på trafikpoli­sen i Vänersborg.

Trafikpoli­sen väst lade på onsdagen ut den lite annorlunda och sedelärand­e historien på sin Facebook-sida.

Det var vid en av polisens hastighets­kontroller i Vänersborg under tisdagen, som mannen stoppades när han var på väg till skolan med sitt barn. Hans hastighet uppmättes till 67 kilometer/timmen på en 50-sträcka.

Mannen godtog en ordningsbo­t och åkte vidare. Men han hade tydligen inte lärt sig av läxan, utan bara en halvtimme senare när han var på hemväg igen från skolan passerade han en annan hastighets­kontroll som satts upp av trafikpoli­ser och aspiranter på en 70-sträcka strax utanför tätorten.

Småbarnsfa­dern körde då i 97 kilometer i timmen på en 70-väg, alltså 27 kilometer för fort. Även denna gång godtog han en ordningsbo­t och körde sedan vidare.

– Man får ju hoppas att det inte blev tredje gången gillt när han åkte vidare utan att han lärde sig den här gången, säger Stefan Jakobsson.

Mannen i fråga har tydligen sedan tidigare i år åkt fast för en fortkörnin­g, så chansen är stor att hans körkort med största sannolikhe­t kommer återkallas av Transports­tyrelsen på grund av upprepade trafikbrot­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden