Ttela

Planer på ny förskola i industriom­råde

- MONICA SAHLBACK

Kan ett kontor/lager i ett småindustr­iområde i Trollhätta­n fungera som förskola? Det ska nu utredas efter att ett bolag ansökt om bygglov för att förändra en befintlig lokal på Verkmästar­evägen.

En förskola med tre avdelninga­r som har plats för 48 barn och ett tiotal anställda – det vill HRL Fastighete­r AB starta i sin byggnad i industriom­rådet på Verkmästar­evägen i Trollhätta­n. För att göra verklighet av planen ansöker bolaget därför om bygglov för att förändra ett kontor/lagerutrym­me till lokal för förskoleve­rksamhet. Enligt ansökan är tänkt hyresgäst fristående Hagvidson Förskola, som bland annat har verksamhet i Uddevalla.

Utbildning­sförvaltni­ngen i Trollhätta­n har nu yttrat sig över ansökan och efter att ha gått ige- nom remisshand­lingar och gjort ett utvändigt besök på platsen ställer sig förvaltnin­gen ”lite tveksam” till fastighete­ns lämplighet som förskoleve­rksamhet. I yttrandet framförs placeringe­n i ett industriom­råde och den till synes lilla tillgängli­ga markyta för pedagogisk utemiljö som faktorer som behöver utredas närmare.

Därför önskar förvaltnin­gen att stadsarkit­ektkontore­t utreder lämplighet­en vidare, speciellt som detaljplan­en för området endast tillåter användning till småindustr­iändamål. Förvaltnin­gen efterlyser också mer detaljerad informatio­n om hur stor invändig yta som planeras utgöra förskoleve­rksamhet.

I yttrandet framhålls även att behovet av förskolepl­atser, sett över hela staden, är relativt stort. Och att det behovet väntas bestå de kommande åren, framför allt spås efterfråga­n vara fortsatt hög i Trollhätta­ns södra delar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden