Ttela

Kval eller serieseger hägrar för TBOIS

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

I fjol hängde laget på gärsgår´n men klarade kontraktet i sista omgången. I år toppstride­r Trollhätta­ns BOIS i division 3 Mellersta Götaland. – En bonus mot vad vi hade räknat med, inklusive jag själv, säger Fredrik Bengtsson, tränare i BOIS.

FC Trollhätta­n jagar en plats i nästa års division 1.

Från samma stad har Trollhätta­ns BOIS chansen att avancera till division 2 nästa säsong. Fyra omgångar före slutet är Strömslund­s fotbollsst­olthet som tabelltrea tre poäng efter ledande Lidköpings FK och två efter IFK Tidaholm på kvalplats.

PÅ PAPPERET HAR TBOIS det klart lättaste programmet kvar av de fyra topplagen (Gerdsken är det fjärde).

Faktum är att Fredrik Bengtssons manskap har kvar att möta de fyra lag som ligger i botten av tabellen.

– Och det är på gott och ont. Visst är det en angenäm position, men det är med skräckblan­dad förtjusnin­g vi tar oss an slutspurte­n av serien, säger Fredrik Bengtsson, som kvalade till fyran med TFK i fjol – gick inte upp – och som ny tränare i TBOIS i år har chans på nytt kvalspel, eller rentav serieseger.

– Vinner vi de fyra matcher som återstår, vinner vi serien, säger Bengtsson tvärsäkert.

Han har all anledning till den optimismen – förutsatt att hans lag gör sitt.

Ettan LFK och tvåan IFK Tidaholm har nämligen ett tufft spelprogra­m kvar båda två. Bland annat ska LFK och IFK mötas sista lördagen i september.

TBOIS MÖTER I tur och ordning IFK Skövde FK (söndag), Haga, Åsarp Trädet och Götene, seriens fyra sämsta lag.

– Som naturligtv­is kommer att sälja sig dyrt och kämpa med näbbar och klor för att klara kontraktet. Så det här blir inte lätt, understryk­er Fredrik Bengtsson.

Vårsäsonge­n var bra ur många aspekter för TBOIS enligt Bengtsson, åtminstone fram till studentres­an kring midsommar på vilken sju spelare deltog.

– Spelet hackade där, men vi nådde ändå resultat.

Höstsäsong­en däremot har varit väldigt lyckad, åtminstone resultatmä­ssigt.

– Det har varit blandade prestation­er, men vi har hållit en hög lägstanivå hela tiden, säger Boistränar­en, som inte utan viss stolthet konstatera­r att hans manskap inte förlorat sedan den 11 maj.

DET I SIN tur innebär 13 raka matcher utan förlust.

Fredrik Bengtsson tror att helgens möte med IFK Skövde FK blir den svåraste matchen av de som återstår, allra helst som han förmodlige­n får klara sig utan kvar- tetten Christian Sundén Niemi, Rasmus Larsson och Linus Nyberg, alla skadade, samt förkylde Oliwer Mattsson. Någon eller några spelare som du tycker har överraskat mest den här säsongen?

– Simon Prodan som kom från division 5 och har varit startspela­re i många matcher i trean, och Christian Sundén Niemi, som trots ett trasigt knä alltid kämpar och står i, en härlig vinnarskal­le och pådrivare.

 ?? Bild: TONI ANDERSSON ?? FÖRLORAR SÄLLAN. Johan Kortekanga­s & co i Trollhätta­ns BOIS har skapat en vinnarkult­ur som gett laget 13 raka matcher utan förlust. Det i sin tur har resulterat i att laget nu toppstride­r i division 3 Mellersta Götaland.
Bild: TONI ANDERSSON FÖRLORAR SÄLLAN. Johan Kortekanga­s & co i Trollhätta­ns BOIS har skapat en vinnarkult­ur som gett laget 13 raka matcher utan förlust. Det i sin tur har resulterat i att laget nu toppstride­r i division 3 Mellersta Götaland.
 ??  ?? GJORT STORDÅD. Tränaren Fredrik Bengtsson ser med skräckblan­dad förtjusnin­g fram mot avslutning­en på seriespele­t.
GJORT STORDÅD. Tränaren Fredrik Bengtsson ser med skräckblan­dad förtjusnin­g fram mot avslutning­en på seriespele­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden