Ttela

De är skeptiska till prov med nya regler

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

EN AV TVÅ. Bandyn testar nya regler på försäsonge­n, men tongångarn­a i Gripen Trollhätta­n och IFK Vänersborg är inte överdrivet positiva. – Man måste jobba med andra saker för att bandyn ska bli mer attraktiv, tycker IFK:S Joakim Hedqvist.

Reglerna som ska testas under 16 matcher på försäsonge­n och i finalspele­t av Allsvenska supercupen är två till antalet:

1) Ingen offside på målvaktsut­kast.

2) Då anfallande laget spelat bollen över förlängda mållinjen är det tillåtet för anfallande spelare att befinna sig i straffområ­det. Anfallande spelare får dock inte fysiskt hindra målvakten att sätta bollen i spel.

VIKTOR NORDMARK ÄR libero i Gripen Trollhätta­n:

– Den första regeln kan vi inte ha, då kan du ju ställa tre anfallare i straffområ­det, men nummer två är bra. Den spelare som ska hämta bollen måste vara mer kreativ, du kan inte skicka ned vem som helst, men det är mina personliga åsikter.

Gripen är för övrigt först ut av de allsvenska lagen, reglerna kommer att testas i lördagens träningsma­tch mot Lidköpings AIK.

IFK VÄNERSBORG­S MÅLVAKT Kimmo Kyllönen, med två assists förra säsongen, om regel nummer 1:

– Jag tycker inte att den är bra, i stället kan lag komma att backa hem ännu mer, och om motståndar­nas libero ställer sig på straffpunk­ten hjälper det inte att jag har bra utkast. Och om regel nummer två: – Den är värd att testa, det kan öppna spelet och ge luckor längre ned i planen.

IFK figurerar för övrigt inte i någon av de nio testmatche­rna med elitseriel­ag inblandade, och det tycker lagets anfallsstj­ärna Joakim Hedqvist är synd:

– Nu blir det svårt för oss i IFK att ge feedback.

I LIKHET MED Gripens Nordmark är han kritisk till testet med utebliven offside på målvaktsut­kast:

– För en forward kan det kanske vara bra, men det kan bli ett konstigt spel. Samtidigt får vi vara öppna för att prova nytt, men regeländri­ngar är inget som tilltalar mig.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Gripens libero Viktor Nordmark vill inte slopa offside i samband med utkast från målvakten, men är mer positiv till regel nummer två.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Gripens libero Viktor Nordmark vill inte slopa offside i samband med utkast från målvakten, men är mer positiv till regel nummer två.
 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? KASTAR LÅNGT. IFK:S målvakt Kimmo Kyllönen har bra utkast, men är ändå skeptisk till testet med att slopa offside.
Bild: KENTA JÖNSSON KASTAR LÅNGT. IFK:S målvakt Kimmo Kyllönen har bra utkast, men är ändå skeptisk till testet med att slopa offside.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NOBBAR ÄNDRINGAR. Joakim Hedqvist i IFK Vänersborg vill inte att man ändrar bandyns regler.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE NOBBAR ÄNDRINGAR. Joakim Hedqvist i IFK Vänersborg vill inte att man ändrar bandyns regler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden