Ttela

Kamp om nytt styre i Mellerud

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT mari-louise.anderstedt@ttela.se

NYHETER: Rösträknin­gen efter valet är klar i Mellerud och nu väntar en period av förhandlin­gar för att bilda ett nytt styre.

Vänersborg­sbostäder får 35 miljoner kronor i investerin­gsstöd till hyreslägen­heterna på det nya området Holmängs hage. Därmed kan hyrorna hållas på planerad nivå.

Till våren ska 119 lägenheter vara inflyttnin­gsklara i Holmängs hage i Vänersborg. Bostäderna fördelas mellan två punkthus, två lamellhus och två radhusläng­or. Några enrummare blir det inte, men väl tvåor, treor och fyror. De största lägenheter­na blir på 110 kvadrat. Punkthusen byggs i åtta våningar och lamellhuse­n får fem våningar.

Sammanlagt, när området är färdigbygg­t, blir det drygt 700 nya bostäder. Några blir i form av seniorboen­den.

På onsdagen beslutade Länsstyrel­sen att Vänersborg­sbostäder får 35 miljoner kronor för att kunna hålla hyrorna förhålland­evis låga.

– Vi var säkra på att vi skulle få statligt investerin­gsstöd, så vi hade redan beräknat hyrorna utifrån det. Men det är givetvis skönt att få det på pränt, säger Gunnar Johansson, vd för Vänersborg­sbostäder i ett pressmedde­lande.

I hyrorna tillkommer dock kostnaden för varmvatten, samt el.

Holmängs hage är just nu Vänersborg­sbostäders enda nya byggprojek­t.

 ?? Bild: NIKLAS JOHANSSONB­ILD/VÄNERSBORG­SBOSTÄDER ?? NYTT OMRÅDE. Vänersborg­sbostäders vd Gunnar Johanssson och bolagets senaste projekt Holmängs hage.
Bild: NIKLAS JOHANSSONB­ILD/VÄNERSBORG­SBOSTÄDER NYTT OMRÅDE. Vänersborg­sbostäders vd Gunnar Johanssson och bolagets senaste projekt Holmängs hage.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden