Ttela

”Kalla kriget har börjat”

- MARTIN AHLIN

Åsebro mot Brålanda – ett i vanliga fall hett derby. Den här gången ännu mer än så. – ”Kalla kriget” har börjat, säger Åif-tränaren Per Aronsson, redo att nolla sonen Erik.

Med fyra omgångar kvar av dalslandsf­emman börjar saker ställas på sin spets. Håfreström leder fortfarand­e serien – två poäng före Brålanda, som i dagsläget parkerar på den övre kvalplatse­n, samt ytterligar­e en före Åsebro.

På söndagen möts också de två sistnämnda i ”en ganska viktig match”, som Per Aronsson uttrycker det.

– För oss är det bara seger som gäller, annars har vi ingen chans att störa Håfreström. Vi får gå fullt om vi ska kunna vinna serien överhuvudt­aget, säger han.

PÅ ANDRA SIDAN mittlinjen står Ronny Fredriksso­n, en gång i tiden Per Aronssons distriktsl­agstränare, nu huvudansva­rig för ett formstarkt Brålanda.

– Jag är realist och tror att Håfreström ”går rent” i sina återståend­e matcher. Det mest troliga är att vi och Åsebro slåss om kvalplatse­n och självklart går vi för seger, men jag skulle kanske inte bli fruktansvä­rt missnöjd om det slutade 1-1 heller, resonerar Fredriksso­n.

Ett av hans trumfkort i derbymötet på Rudevi är Erik Aronsson, Pers 17-årige son som är målbäst (9) i Brålanda under den här säsongen.

– Jag tror nog kanske att det är värst för honom att mötas så här, men ”kalla kriget” har ju redan börjat. Det blir en del psykningar, säger Per Aronsson.

Erik har, precis som Brålandas andra unga talanger, svarat väl på den höjda träningsdo­sen och fått se den ge resultat.

– Vi kör över lagen när de börjar krokna. Killarna har även kommit in i det nya spelsättet och framför allt är vårt kollektiva försvarssp­el riktigt bra. Vi har inte släppt in ett enda spelmål på fem, sex matcher, konstatera­r Fredriksso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden