Ttela

Skräckcirk­us

- HANNA TORNBRANT

man tar bort nästan alla mänskliga drag. Jag försöker skapa det man inte sett förut, det är viktigt för oss att skapa ett eget koncept för Liseberg och inte snegla på andra.

FÖRUTOM ZOMBIE återkommer också skräckhuse­n Smitthärde­n Gasten, The experiment och Vinden, som var ny förra året.

– Vinden har varit igenstängd i hundra år, men vi hade glömt varför. Därinne finns barnen som torterar både djur och människor och nu när de släpps ut igen har de inte precis blivit snällare. Precis som med clowner är det ju med barn, tar man något som är snällt och oskyldigt och sätter till ondska, så blir det väldigt mycket skräck, säger Sandra Leiknes.

Framför stora scenen kommer också en inhyrd åkattrakti­on av det klassiska slaget byggas upp: Shocker, där besökarna åker runt i en bur, in i mörkret där obehagliga överraskni­ngar dyker upp längs med vägen.

ANNARS ÄR DET är just i hamnområde­t och området bort mot Balder som det riktigt läskiga utspelar sig. I resten av parken pågår Happy halloween, som fyllts med ungefär 25 000 pumpor, 650 höbalar och femtusen plantor majs för att skapa en mycket mer behaglig atmosfär.

Var gränsen mellan de olika områdena går blir tydligt för besökarna, eftersom de kommer att behöva passera genom en stor clownmun för att komma in i skräckområ­det. Från skymningen och framåt fylls området med aktörer, innan dess skräms man ”bara” inne i skräckhuse­n.

Liseberg har en rekommende­rad åldersgrän­s på 11 år för skräckområ­det och skräckhuse­n.

– Jag rekommende­rar inte småbarn att gå in skräckområ­dena på kvällen, säger Sandra Leiknes.

 ?? Bild: PER WAHLBERG ??
Bild: PER WAHLBERG
 ?? Bild: PRESSBILD ?? ÅKATTRAKTI­ON. Shocker kommer att finnas framför Stora scenen på Liseberg under Halloween-satsningen.
Bild: PRESSBILD ÅKATTRAKTI­ON. Shocker kommer att finnas framför Stora scenen på Liseberg under Halloween-satsningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden