Ttela

Bronsmedal­j till Robert i enduro-em

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Så fick han då den efterlängt­ade segern. Robert Friberg från Frändefors slog till med en seger i årets sista Em-deltävling i polska Kielce och försvarade sin sammanlagd­a pallplats på kuppen.

Robert Friberg har gått från klarhet till klarhet den här säsongen.

I enduro-em inledde han med två fjärdeplat­ser i italienska Fabriano i mars, hade en mindre lyckad tävlingshe­lg i Rumänien (Bacau) i april för att hitta nästan helt rätt i Skövde i mitten augusti.

Robert, som tävlar i klassen 250 4T, noterades där för två andraplats­er vilket förde upp honom på tredje plats i sammandrag­et.

Spännande värre sålunda inför den gångna helgens avslutande Em-deltävling i polska Kielce där man körde tre race fredag-söndag.

– De första två var riktiga långkörare, åtta timmar vardera ungefär, berättar Robert.

Inför tävlingen låg Robert Friberg på bronsplats, nio poäng före tysken Robert Riedel, men efter densamma hade svensken drygat ut försprånge­t. Frändefors­grabben blev nämligen trea i de två första racen för att sedan vara först i mål i det tredje och sista.

– Det var mer ett crossheat, så där kände jag mig hemma, säger Robert som kört mycket motocross tidigare.

Det gav honom 50 friska poäng och 121 sammanlagt medan Riedel hade en mindre lyckad avslutning­stävling som gav 37 pinnar i utbyte och 99 poäng totalt.

– Jag måste säga att det har gått över förväntan och jag hoppas att förbundet satsar på EM även nästa år, säger en mycket glad och stolt Robert Friberg.

Vann i överlägsen stil gjorde italienare­n Tommaso Montanari på 156 poäng, detta efter fem vinster av nio möjliga, och tvåa blev Jonathan Rossé, Schweiz, på 133 poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden