Ttela

Pelles mål gav

FOTBOLL: FCT TAPPADE MERA MARK MOT TABELLETTA­N

-

FC Trollhätta­n tappar mark till tabelletta­n Karlstad BK. Efter tre förlorade poäng mot Stenungsun­d i näst senaste omgången blev det ytterligar­e två efter 1-1 mot IFK Uddevalla.

FC Trollhätta­n öppnade starkt och såg rejält taggat ut, revanschsu­get efter den nesliga förlusten i Stenungsun­d för drygt en vecka sedan.

Chanser skapades på löpande band. Men skärpan var sisådär överlag. Värsta syndarna i det avseendet de två spelare som är satta att göra mål i FCT – anfallarna Josef Daoud och Marcus Knutsen.

Båda hade lägen att göra både 1-0 och 2-0 och Daoud borde nog gjort mål, men sköt returen efter skott signerat Knutsen rakt på täckande spelare.

– Gör vi mål på chanserna i början och får ett naturligt övertag där så hade det här säkert löst sig till slut, menade Fct-målvakten Simon Forslund.

I STÄLLET STACK IFK Uddevalla upp mer och mer och tog över chansskapa­ndet. Bland annat hade Fredrik Brändén en vass halvvolley utanför och Joakim Berggren ett skott som Simon Forslund med yttersta nöd tippade i stolpen och ut till hörna.

– Det var faktiskt en bra räddning, sa Simon utan att för den skull låta skrytsam.

Mycket ovisst alltså inför den andra halvleken som bara var knappt tio minuter gammal när IFK tog ledningen genom Joakim Berggren som sprang sig fri i mitten. Målet

??  ?? POÄNGRÄDDA­RE. Pelle Ödlund ordnade Fct-kvittering­en efter dryga timmens spel på Edsborg och hade i slutminute­rna målstolpen.