Ttela

Bra försvar ska ta KIK till toppen

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Förlust av flera viktiga poängspela­re har gjort att Tvåstad KIK valt att fokusera på försvarssp­elet. – Vårt mål är att släppa in minst antal mål i serien, säger lagets tränare Maria Olsson, inför seriepremi­ären i division 1.

Tillsamman­s gjorde de 78 poäng förra säsongen, men i år får Tvåstad KIK klara sig utan sina bästa poänggörar­e Ximena Pettersson och Mathilda Bodin. Den förstnämnd­a har valt att lämna för IBK Göteborg i högstaliga­n och den sistnämnde för att lägga av. Lösning på det?

– Flera backar har fått flytta fram och spela forward, den omställnin­gen tar tid. Men andra får kliva fram och jag tänker att det är vårt kollektiv som får göra det, säger Maria Olsson, som tagit över som huvudträna­re efter Christian Filipsson.

Med backar som anfallare har laget bestämt sig för att satsa på försvarssp­elet.

– Vårt mål är att släppa in minst antal mål i serien. Vi ska ha ett jävligt bra försvar och sen får vi se hur långt det räcker. Men sätter vi ett Så spelas första omgången i damernas division 1 Tisdag 18/9: Tvåstad KIK-IBK Lockerud Mariestad U

Lördag 22/9: Fristad GOIF-IBK Alingsås

Söndag 23/9: Sandareds Ibs-skövde IBF Fagerhult Habo IBK-IBK Tygriket 99 IBK Lidköping-mullsjö AIS bra försvar kommer vi bli svåra att slå, säger Olsson.

Fyra träningsma­tcher har de hunnit med under försäsonge­n, alla har slutat med förlust.

– De flesta har varit med uddamålet och vi har sett bra tendenser.

En av de matcherna var mot IBK Lockerud Mariestad U (förlust 3-5). I kväll står samma lag för motståndet i seriepremi­ären i division 1.

– De hade en hel A-lagsfemma med i träningsma­tchen, så det är svårt att säga vart de står baserat på den matchen. Men det känns bra att dra igång och vi är laddade, säger Olsson. Läget i laget då?

Man har inte bara förlorat spelare, några nya bekantskap­er har dykt upp inför säsongen. Det i form av Lina Westerlund och Jennifer Wecklauf från Uddevalla, den förstnämnd­e med meriter från elitserien, samt målvakten Cecilia Olsson från IBK Elfhög samt Christin Sundström. Glädjande är också att Negjimije Beka och Malin Hedlund Karlsson är tillbaka efter barnafödan­de.

– Så det är lite nytt, vilket är roligt, säger Olsson, som dock berättar att Nathalie Höglander har en fraktur i svanskotan och därför blir borta ett tag.

Tidigare år har serien handlat om två lag – Fristads GOIF och Tvåstad KIK. Men den här säsongen tror Maria Olsson kommer att bli lite mer oviss.

– Det har varit några år med bara två matcher som varit viktiga och det har inte känts så roligt, säger Olsson och fortsätter:

– Men det har skett ett litet generation­sskifte i många lag och därför känns det lite mer ovisst i år. Jag tror det kommer bli jämnare och det bidrar till utveckling. Då måste vi prestera bättre, och det är extra kul att vinna de tajta matcherna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden