Tomas Lidén är föraren som efter ett längre uppehåll hittade tillbaka till rallyvägar­na igen. – Hobbyn fick komma i andra hand under några år, numera åker jag när jag kan, säger han.

Det var efter 17 år utan rally som SMK Trollhätta­ns Tomas Lidén, 48, gjorde comeback ifjol.

Facit sedan dess: Tio tävlingar och målgång i samtliga.

– Jag har hållit mig på vägen och inget har gått sönder.

Klassmässi­gt hittar vi Tomas i Bklassen, i Supercupen och bland de framhjulsd­rivna bilarna, men inte så länge till.

– Jag har tagit tillräckli­gt med poäng för att köra bland A-förarna nästa år.

NÅGRA FLER RALLYN under 2018 blir det nog inte, av allt att döma sätter han punkt efter helgens insats i Varvloppet.

– Det stämmer, nu åker nog bilen in i garaget.

I Varvloppet blev det en andraplats i B-klassen (FWD) för Tomas och kartläsare­n Martin Svensson, vann gjorde Hampus Jakobsson från Nyköping. – Han är inte lätt att rå på. Totalseger­n gick till Dalarna i form av Steen Skodborg, Borlänge, och där Lidén och Kristoffer Karlsson, lite längre ned, hade en intern kamp om att bli bäste Smk:are.

Här drog Tomas Lidén längsta strået på sin 16:e plats, och med Karlsson på 17:e.

FRÅN VARVLOPPET I korthet: ... Kristoffer Karlsson/albin Timell fick ge sig gentemot klubbkompi­sen Lidén i totalen, men i gengäld blev det klassvinst bland A-förarna i Volvo Original Cup.

... Heidi Ryrlén, Vänersborg­s MK, var snabbast bland C-förarna i de framhjulsd­rivna bilarna.

... SMK Trollhätta­ns talang Marcus Persson slutade tvåa i juniorklas­sen.

... Glenn Ström, Dals MK (tvåa), och Sten Larsson, SMK Trollhätta­n (trea), fick båda kliva upp på prispallen i Appendix A.

?? Bild: GÖRAN THOBIASSON ?? BYTER UPP SIG. SMK Trollhätta­ns Tomas Lidén slutade tvåa i B-klassen för de framhjulsd­rivna bilarna, och slutade på 16:e plats i Varvloppet. Till nästa år klassas han dessutom upp, från B till A.
Bild: GÖRAN THOBIASSON BYTER UPP SIG. SMK Trollhätta­ns Tomas Lidén slutade tvåa i B-klassen för de framhjulsd­rivna bilarna, och slutade på 16:e plats i Varvloppet. Till nästa år klassas han dessutom upp, från B till A.