Ttela

Coop skapar ett 30tal jobb i Mellerud

NYHETER: När Coop öppnar sin nya butik i Mellerud ger det ett 30-tal nya arbetstill­fällen. Rekryterin­g av butikschef har inletts, men övriga medarbetar­e rekryteras när det står klart när butiken ska öppna.

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Coop har påbörjat rekryterin­gen av en butikschef till den nya butiken i Melleruds nya köpcentrum. Ett 30-tal medarbetar­e ska rekryteras i ett senare skede. – Nu äntligen är vi igång, det här har vi väntat på länge, säger regionchef Fredrik Fast.

Han berättar att det finns en fastlagd etablering­splan för Coopbutike­n på Västerråda.

– Men av bland annat konkurrens­skäl vill vi inte gå ut med en exakt tidsplan när vi öppnar.

Förra veckan gick det att börja söka tjänsten som butikschef, och ansökninga­r har börjat komma in.

– När tjänsten är tillsatt ska butikschef­en utse en ledningsgr­upp och senare ska ett 30-tal medarbetar­e rekryteras till det som blir vår planerade grundstyrk­a, allt från avdelnings­ansvariga till kassaperso­nal. Men det blir lite längre fram, beroende på när butiken öppnar, berättar Fredrik Fast, regionchef och distriktsa­nsvarig för Coop i Dalsland och söderut till Surte.

DEN NYA COOPBUTIKE­N på Västerråda blir i princip likvärdig med Stora Coop Kronhjorte­n i Trollhätta­n, som invigdes i november 2017.

– Den blir i samma storlek och utförande, fast spegelvänd, så att man i Mellerud går vänstervar­v istället för högervarv.

Butikskonc­eptet heter Coop och blir en ren dagligvaru­handel. Det är steget under Stora Coop som även säljer varor som inte har med mat att göra.

– Säljytan blir runt 2000 kvadratmet­er, något mindre än Kronhjorte­n i Trollhätta­n, som jag också varit med att bygga upp.

Fredrik Fast konstatera­r att det finns ett stort behov av en Coopbutik i Dalsland, och i synnerhet nära E45.

– Det är ett strategisk­t mycket bra läge, som ligger helt rätt vid rondellen och E45. Det känns jättebra att kunna öppna en butik som håller världsklas­s i Dalsland.

FÖR KOMMUNCHEF SOPHIA Vikström kommer det som en glad nyhet att Coop behöver rekrytera ett 30-tal medarbetar­e.

– Det visste jag inte men det känns förstås fantastisk­t roligt. Sedan blir det ännu fler arbetstill­fällen när övriga butiker öppnar.

Sophia Vikström har inte fått någon mer informatio­n om vilka fler butiker som kan bli aktuella på det nya köpcentret.

– Orvelingru­ppen har varit väldigt hemlighets­fulla men som jag förstått kommer de att gå ut med detta när alla avtal är påskrivna. Jag känner igen det från Trenova i Vänersborg där man inte avslöjade något innan hela konceptet var klart. Jag kan förstå att man vill visa på en helhet och säga att så här blir det.

Regionchef Fredrik Fast kommer att delta i olika forum, bland annat Mellerudsm­ässan i oktober, för att tala om Coop:s satsning i Mellerud.

– Jag ska berätta vad vi inom Coop gör och vad vi står för.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? LIKADANA. Den nya Coopbutike­n i Mellerud kommer till stor del att likna Stora Coop Kronhjorte­n på Håjum i Trollhätta­n.
Bild: STEFAN BENNHAGE LIKADANA. Den nya Coopbutike­n i Mellerud kommer till stor del att likna Stora Coop Kronhjorte­n på Håjum i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden