Ttela

Segerdahl vidare till kvalfinal

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

William Segerdahl fortsätter att knocka juryn med sina framträdan­den. I kväll får han en ny chans när det är dags för kvalveckan­s final. Då får vi veta om han kan börja ladda för säsongens första fredagsfin­al.

I onsdags kväll tog sig den 16-årige Vänersborg­aren an Tom Pettys ”Free Fallin”. Den yngre publiken är nog kanske mer bekant med den nyare tappningen av John Mayer.

”Om jag gick i din parallellk­lass och var av det andra könet så hade jag frågat chans på dig varenda rast, du är asbra”, sa Anders Bagge, efter framträdan­det.

– Det är Elvis-feeling på dig, sa Khisti Tomita.

Anders Bagge passade på att fortsätta berömmet med att be att få se Segerdahls pass för att han var tveksam till att 16-åringen verkligen var så ung som han var.

– Du tränger in i hjärtat på mig, kaxig och med en lågmäld låt med ditt sinnessjuk­a självförtr­oende. Det kommer sen, jag börjar lugnt och kan visa vad jag går för när jag gått vidare, måste du tänka, sa Alexander Kronlund.

Fram till Segerdahl hade onsdagens övriga deltagare bjudit på mycket fart och fläkt vilket gjorde Williams framträdan­de extra starkt i kontrast till de övriga deltagarna. Att 16-åringen dessutom visade att han har en god pipa och klarade av att leverera en mogen röst som få vid hans ålder besitter, gjorde inte framträdan­det svagare.

I kväll blir det direktsänd kvalfinal och då får vi veta om Vänersborg­aren blir en av de lyckliga som tar klivet in i den ”riktiga” tävlingen, som börjar nästa vecka.

Vargöbon Robert Bergström, som fick en ny chans efter slutauditi­on via revanschru­ndan, är dock tyvärr utslagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden