Ttela

Övertygand­e spel av Kristian i Em-starten

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Nu har Kristian Karlsson klivit in i huvudtävli­ngen i Em-pingisen och det blev seger direkt. – En klart godkänd första match av oss, säger Kristian, sedan han och dubbelpart­nern Mattias Falck betvingat ett italienskt par i dubbelturn­eringens första omgång. Lite senare vann Kristian sin inledande singel i EM.

Kristian Karlsson spelade sin premiärmat­ch vid lunchtid på torsdagen då han och gamle vapendraga­ren Mattias Falck, tidigare Karlsson, gjorde entré under EM i Alicante.

På andra sidan bordet i Centro de Tecnificac­ion väntade det italienska paret Mihai Bobocica/leonardo Mutti som lite överraskan­de vann första set med 11-5.

MEN SEDAN FICK herrar Karlsson/ Mutti ordning på grejerna och vann med 4-1 efter setsiffror­na 5-11, 11-7, 11-3, 11-8, 11-7.

– Italienarn­a hade spelat många matcher i kvalet och var bra igång. För oss var det första matchen och det tog en stund innan vi kom igång, i första set gick det lite knackigt, berättar Kristian Karlsson.

I andra set vann Karlsson/falck med 11-7 och ordningen var återställd.

– Vi spelade upp oss båda två och det var väl aldrig något snack. Men Bobocica har spelat bra i kvalet och det här var respektabl­a motståndar­e, menar Kristian.

Under fredagsför­middagen väntar paret Jesus Cantaro, Spanien, och serben Aleksandar Karakasevi­c i åttondelsf­inal.

– Karakasevi­c är den mest mertiterad­e dubbelspel­aren av de två och är riktigt farlig med en avig spelstil. Tillsamman­s med spanjoren blir det en avig match för oss, men om vi spelar på en hög och jämn nivå bör det bli seger om det blir en sjusetare, tror Kristian Karlsson, som gick in i singelturn­eringens första omgång under torsdagskv­ällen mot österrikar­en Andreas Levenko.

LEVENKO HADE SPELAT fyra matcher fram till mötet med Karlsson och på sin kvalificer­ingsväg till huvudturne­ringen bland annat slagit ut tidigare nämnde Karakasevi­c med 4-2 i set.

En ganska tuff motståndar­e med andra ord.

Kraftigt försenad, en timme ganska precis, kom matchen äntligen igång och Kristian fick precis den start han hade önskat med 4-0-ledning direkt och lätt setseger med 11-3.

Kanske gick det lite för lätt, för det andra setet blev helt jämnt, men på den andra setbollen kunde Kristian avgöra till sin fördel, 12-10.

I TREDJE SET spelade Levenko rent ut sagt dåligt och svensken kunde enkelt vinna med 11-5 vilket innebar 3-0-ledning i matchen.

Även det fjärde setet blev något av en expedition­saffär för Trollhätte­sonen som ohotad vann med 11-6.

4-0 i set med andra ord och en smakstart även i singelturn­eringen Kristian Karlsson.

 ?? Bild: DANIEL STILLER ?? VANN KOMFORTABE­LT. Kristian Karlsson hade inga som helst problem att avfärda österrikar­en Andreas Levenko i den första omgången av Em-singeln i Alicante. Kristian vann med klara 4-0 i set.
Bild: DANIEL STILLER VANN KOMFORTABE­LT. Kristian Karlsson hade inga som helst problem att avfärda österrikar­en Andreas Levenko i den första omgången av Em-singeln i Alicante. Kristian vann med klara 4-0 i set.
 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? SEGERHERRA­R. Dubbelpare­t Mattias Falck/kristian Karlsson förlorade förvisso första set mot den italienska duon Bobocica/mutti, men sedan var det aldrig något snack, seger med 4-1 i set.
Bild: SIMON HASTEGÅRD SEGERHERRA­R. Dubbelpare­t Mattias Falck/kristian Karlsson förlorade förvisso första set mot den italienska duon Bobocica/mutti, men sedan var det aldrig något snack, seger med 4-1 i set.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden