Ttela

Så spelas bandyfinal­erna i Uppsala

- TTELA

Datum och tidpunkter för vinterns höjdpunkte­r i bandy är nu fastställd­a. Fredag 22 och lördag 23 mars arrangeras säsongens finaler i Uppsala.

Tävlingssä­songen närmar sig för Sveriges bandyklubb­ar och i slutet av mars samlas landets bästa lag i Uppsala.

Tre ungdomsfin­aler avgörs fredag 22 mars.

Både dam- och herrfinale­n avgörs lördag 23 mars, 12.00 är det avslag i damfinalen medan herrfinale­n startar 18.00.

– Bandyfinal­erna i våras visade att vi valde rätt som tog steget över till Uppsala. Vi kom tillbaka till en brett förankrad folkfestkä­nsla som verkligen spelar roll för den som vill vara med på plats. Det gäller nog för både publik, funktionär­er och aktiva, säger Svenska Bandyförbu­ndets ordförande Stig Bertilsson, som intygar att han ser fram mot finalfeste­n som den 23 mars avslutar kommande säsong.

EFTER FEM ÅR i Stockholm var bandyfinal­erna tillbaka på Studentern­as i mars 2018. Skutskär vann damguldet inför rekordpubl­iken 5 198 åskådare och Edsbyn segrade i herrfinale­n.

– Det känns väldigt inspireran­de och kul att få välkomna hela bandySveri­ge tillbaka till Uppsala och bandyfinal­erna när vi nu spikat datum för 2019 års upplaga, säger Ola Rosén, projektled­are för bandyfinal­erna och fortsätter:

– Uppsala visade med största tydlighet förra året att finalerna återigen är tillbaka på hemmaplan och bjöd upp till den bandyfest som staden är känd för. Extra glädjande att traditione­n med bandyfruko­st verkligen lever vidare, men också att damfinalen lockade till nytt publikreko­rd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden