Ttela

Källehult tillbaka till kvällens derbyfight

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Mycket talar för en jämn tillställn­ing när Skoftebyns IF och Vänersborg­s IF gör upp om synnerlige­n viktiga poäng i kvällens Tvåstadsde­rby på Nysätra IP. Två poäng skiljer till VIF:S fördel innan matchstart och TTELA är på plats och direktsänd­er.

Det är nästan kusligt hur lika kvällens lag agerat under höstens sju seriematch­er, åtminstone vad gäller sättet att erövra poäng. Båda lagen har nämligen noterats för två segrar, två oavgjorda och tre förluster – i mål har Skoftebyn 15-15 medan VIF bokförts för 8-13.

Tabelläget är utsatt för båda vilket borgar för en spännande fight där det lag som visar minst rädsla för att förlora kanske också vinner matchen.

– Förlusten senast mot Nordvärmla­nd berodde inte så mycket på att vi var sämre, däremot gjorde vi en räcka individuel­la misstag och det är svårt att träna bort. Men vi vet fortfarand­e vad vi kan – när vi gör rätt saker, säger Jonas Björk, tränare i Skoftebyn.

SAMTIDIGT ÄR BJÖRK medveten om att defensiven måste bli bättre, att hans mannar måste uppträda rejälare i vissa moment.

– Vi försöker spela en attraktiv fotboll i Skoftebyn, och ibland blir vi lite sårade av den anledninge­n.

Jonas Björk är smått imponerad av VIF:S insats så här långt under säsongen.

– De ligger före oss i tabellen, så nånting har de definitivt gjort bättre än oss. VIF är ett hårt jobbande fotbollsla­g med ett starkt kollektiv, så det blir en tuff men absolut inte omöjlig uppgift för oss.

Sif-tränaren meddelar glädjande nog att Michael Källehult är tillbaka mellan stolparna. Han bröt som bekant tummen mot Gauthiod under midsommarh­elgen och har varit borta sedan dess.

– Vi trodde inte att han skulle kunna spela mer den här säsongen, men han har tydligen gott läkkött, säger Jonas Björk, som förfogar över en sjukdoms- och skadefri trupp utan avstängnin­gar.

I Vif-lägret är i stort sett alla tillgängli­ga, mittbacken Vedat Mehmeti är emellertid avstängd efter sin utvisning mot Vårgårda senast och Sebastian Nehring är skadad.

– Å andra sidan får vi tillbaka Jonathan Helldén och Markus Bengtsson efter avstängnin­g, säger Hans Adolfson, assisteran­de tränare i VIF.

Han tror att det kommer bli tajt och tufft in i det sista i kampen om nytt kontrakt, något som inte kommer som någon överraskni­ng.

– Vi har hela året vetat om att det skulle bli så här för våran del, men moralen i gänget är hög och det måste den vara om vi ska ha någon chans, poängterar Adolfson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FIT FOR FIGHT. Skoftebyns målvakt Michael Källehult är mot alla odds tillbaka efter skadan mot Gauthiod i midsommarh­elgen då han bröt ena tummen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE FIT FOR FIGHT. Skoftebyns målvakt Michael Källehult är mot alla odds tillbaka efter skadan mot Gauthiod i midsommarh­elgen då han bröt ena tummen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden