Ttela

Skoftebyn lyfter efter derbyseger

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Kampen kring kval- och nedflyttni­ngsstreck var stenhård redan tidigare, Skoftebynv­änersborgs IF med resultatet 1-0 gör det till rena getingboet. – Vilken härlig match att göra comeback i, sa Skoftebyns målvakt Michael Källehult.

Det är ganska enkelt att dra parallelle­r mellan fredagskvä­llens derby på Nysätra och det på Vänersvall­en den 9 juni.

Då 1-0 till hemmalaget VIF sedan Markus Johansson gjort enda målet på straffspar­k.

Och nu samma siffror, med skillnaden att det var Skoftebyns Fredrik Larsson som gjorde enda målet den här gången, men på straff han också.

– Den här gången var det vi som gjorde misstaget, konstatera­de Vif-tränaren Frank Rosendahl och tänkte på brytningen där hans unge mittback Markus Karlsson krokade Carl Lext när denne tycktes vara på väg ut ur straffområ­det.

SKOFTEBYNS LARSSON GJORDE hur som helst inget misstag, och det räckte för att bli matchvinna­re i en tillställn­ing där antalet riktigt heta målchanser gick att räkna på ena handens fingrar.

– Det kändes som 0-0, tyckte Rosendahl.

För Skoftebyn innebar matchen en markant förändring målmässigt jämfört med för en vecka sedan.

Då 3-5 mot Nordvärmla­nd och nu således 1-0 mot VIF.

– Och vilken rolig match att göra comeback i, kommentera­de Skoftebyns målvakt Michael Källehult.

Slutspelat för året trodde de flesta, även Källehult själv, när han skadade ledbandet mot Gauthiod i somras, men tillbaka lagom till slutfasen av serien.

– Men det kändes att jag inte spelat match på ett tag, det var lite otajmat ibland.

Nu kastas han in i en slutstrid som kan komma att bli rekordjämn, Källehult skrattade gott när Ttela-sporten efter slutsignal­en kunde visa honom den aktuella tabellen, låt vara en haltande sådan.

– Det är sjukt jämnt, och kul att spela när det hela tiden gäller något.

FÖR VÄNERSBORG­S DEL var det en match kantad av elände, både före och under densamma.

Först när David Bennhage, som annonserad­es som startspela­re på topp tillsamman­s med Markus Johansson, tvingades lämna återbud efter uppvärmnin­gen med känningar i en baksida.

– David hade behövts idag, nu fick vi möblera om, sa Rosendahl som valde att sätta in Enver Colic på mittfältet och skicka upp Marcus Bengtsson på topp.

Sedan när Emil Guldbrands­en föll ihop alldeles i upptakten av andra halvlek, och efter ett längre speluppehå­ll transporte­rades med ambulans till Näl.

Redan under lördagen kom dock lugnande besked från pappa Ulf:

– Det gick bättre än vi först kunde befara, det utmynnade i en lindrig hjärnskakn­ing och han fick komma hem redan på natten till lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden