Ttela

IFK kan missa kval efter årets sämsta

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Segersvite­n stannade på sex matcher. Hemma mot Skepplanda åkte IFK på en tung förlust och nu är kvalplatse­n i fara.

IFK TROLLHÄTTA­N SKEPPLANDA

IFK Trollhätta­n har växlat upp ordentligt under hösten och såg ut att ha den sista kvalplatse­n som i en liten ask inför mötet med Skepplanda.

På ett blåsigt Kamratgård­ens IP trillade IFK boll fint på offensiv planhalva men hade märkbart svårt att vaska fram målchanser. Enda gången i den första halvleken som det blev riktigt farligt var när skyttekung­en Kreshnik Bytyqi fick ett drömläge i bortre delen av straffområ­det men inte fick ordning på avslutet.

MOT DETTA STÄLLDE gästande Skepplanda nästan ingenting utöver ett par halvchanse­r, och när Abdi Dahir avslutade ett vackert anfall med att pricka in 1-0 i början av den andra halvleken trodde nog de flesta på läktarplat­s att IFK skulle bärga sin sjunde raka seger.

Men en onödig eftersläng av Iba Ramic resulterad­e i ett andra gult kort för mittfältsk­reatören, och därmed gled initiative­t över till gästerna under den avslutande halvtimmen.

Detta utnyttjade Skepplanda på bästa sätt genom att först kvittera med kvarten kvar efter ett bra avslut av Mattias Johansson, innan dödsstöten för IFK kom på övertid. Jonathan Vestlunds lobbnick var perfekt och seglade över Edin Cuk i hemmamålet.

– Det här var årets sämsta match. Vi är värdelösa i dag. Spelarnas attityd och förberedel­ser är under all kritik, säger Ifk-tränaren Sevdaim Hajra, som dock tror att det hade blivit vinst om inte Iba Ramic blivit utvisad.

– Även om vår insats är katastrofd­ålig garanterar jag att vi hade vunnit matchen med elva spelare på planen i slutet, det är så onödigt av Iba.

Med största sannolikhe­t kommer det nu att krävas segrar i de två avslutande matcherna för att IFK ska kunna hålla undan Ulricehamn och knipa den sista kvalplatse­n.

”Även om vår insats är katastrofd­ålig garanterar jag att vi hade vunnit matchen med elva spelare på planen” SEVDAIM HAJRA

IFK Trollhätta­n

 ?? Bild: KARL ANDERSSON ?? HÄNGER LÖST. Deppigt värre i Ifk-lägret efter 1–2-förlusten mot Skepplanda. Nu fordras en stark avslutning på säsongen för att knipa kvalplatse­n.
Bild: KARL ANDERSSON HÄNGER LÖST. Deppigt värre i Ifk-lägret efter 1–2-förlusten mot Skepplanda. Nu fordras en stark avslutning på säsongen för att knipa kvalplatse­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden