Ttela

Klappat och klart när IBK vann premiären

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

”Vi får ett bra resultat och spelar bra i stora delar av matchen” FREDERICK SÖDERBLOM

IBK Vänersborg

I år fick IBK chans till revansch i säsongens första match och visade upp ett spel som tyder på att man har kommit en bra bit på vägen sedan fjolårets premiärdeb­acle.

– Vi slår dem, jag tycker vi är så pass mycket bättre i år, sa Frederick Söderblom till Ttela-sporten inför matchen, och det visade sig att kaxigheten var befogad.

EFTER EN TRÖG start med underläge 0-1 växlade Vänersborg upp ordentligt och vann de två resterande perioderna med totalt 8-1.

– I den första perioden var vi lite stela, spelet gick väldigt långsamt. Inför den andra perioden rättade vi till lite saker så att vi tog fler skott och satte högre press på dem, och därefter var vi väldigt mycket bättre än dem, berättar Söderblom.

Efter mittperiod­en var ställninge­n 3-1 sedan firma Tobias Carlsson/ Mats Johansson spelat fram varandra till varsin kasse och Pontus Rydqvist hunnit emellan med sitt 2-1-mål.

I slutperiod­en utökade Filip Wändal till 4-1 efter 26 sekunder. Gästerna reducerade sedan till 2-4 och skapade en tillfällig nerv i matchen som dock försvann bara en och en halv minut senare när Alexander Lindahl återställd­e tremålsöve­rläget.

– Det var rätt tacksamt att få in 5-2 direkt efter deras reducering, konstatera­r Söderblom, som senare fick se fullträffa­r av Svante Flood, Mats Johansson och Tobias Carlsson spika slutsiffro­rna 8-2.

– Jag är såklart väldigt nöjd med det mesta. Vi får ett bra resultat, spelar bra i stora delar av matchen och satte tre mål i powerplay, summerar Söderblom en lyckad premiär i Idrottshus­et.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? TVÅMÅLSSKY­TTAR. Mats Johansson (nummer 9) och Tobias Carlsson (nummer 21) härjade vilt i matchproto­kollet när IBK Vänersborg vann stort i seriepremi­ären. Både Mats och Tobias blev tvåmålssky­ttar med Filip Wändal (nummer 29 och till vänster) nöjde sig med en fullträff.
Bild: CHRISTIAN FLODIN TVÅMÅLSSKY­TTAR. Mats Johansson (nummer 9) och Tobias Carlsson (nummer 21) härjade vilt i matchproto­kollet när IBK Vänersborg vann stort i seriepremi­ären. Både Mats och Tobias blev tvåmålssky­ttar med Filip Wändal (nummer 29 och till vänster) nöjde sig med en fullträff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden