Ttela

Föräldrar tros ha drogat sin tvååring

- CHARLOTTE SKYLLBORG

NYHETER: Föräldrapa­ret kom till Nälakuten med sin tvååring. Barnet var i så dåligt skick att läkare slog larm. Mamman och pappan är anhållna, misstänkta för att drogat sitt barn.

Två föräldrar från Bohuslän greps på Näl dit de kommit med sitt tvååriga barn för vård. De sitter nu anhållna, misstänkta för grovt vållande till kroppsskad­a.

Under onsdagen reste föräldrapa­ret från hemmet i en av Bohusläns kommuner till akutmottag­ningen på Näl i Trollhätta­n, tillsamman­s med sin tvååring.

– Föräldrarn­a kom till sjukhuset för att barnet var i ganska dåligt skick, säger Jan Bäckström, polisinspe­ktör och förundersö­kningsleda­re vid polisen i Uddevalla.

På akutmottag­ningen undersökte­s barnet av läkare och fick vård. Läkaren larmade samtidigt polisen.

– Vid undersökni­ngen ansåg läkaren att allt inte stod riktigt rätt till. Då är det deras skyldighet att slå larm, säger Jan Bäckström.

POLISEN KOM TILL sjukhuset där föräldrarn­a, som är i 35-årsåldern, greps under eftermidda­gen. De fördes till polishuset i Trollhätta­n, där förhör hölls.

Efter polisförhö­ren beslutade kammaråkla­gare Anette Fogelberg, hon är även förundersö­kningsleda­re, att föräldrarn­a skulle anhållas.

Under torsdagen skickade åklagarmyn­digheten i Uddevalla ut ett pressmedde­lande, där hon förklarade att mamman och pappan är misstänkta för grovt vållande till kroppsskad­a. Polisen misstänker att barnet har fått i sig ett receptbela­gt läkemedel, och därefter blivit så pass sjuk att föräldrarn­a alltså självmant sökte vård.

Den här misstanken bekräftar nu också Anette Fogelberg som säger att man i nuläget misstänker att barnet fått i sig en substans av något slag.

– Förundersö­kningen pågår och vi genomför nu analyser för att ta reda på vad barnet har fått i sig. Dessutom genomförs tekniska undersökni­ngar och förhör med både vittnen och misstänkta, säger hon.

POLISEN HAR GENOMFÖRT en teknisk undersökni­ng i föräldrarn­as hem. Om man kunnat säkra några tekniska spår, vill hon inte gå in på.

Anette Fogelberg säger att utredninge­n är inne i ett känsligt läge.

– Med hänsyn till inblandade och det tidiga skedet av utredninge­n har jag ingen ytterligar­e informatio­n att ge i nuläget.

Enligt polisen Jan Bäckström förnekar mamman och pappan att de skulle ha drogat sitt barn.

– Mamman förnekar brott. Hon har inte givit något farligt preparat, om nu barnet har fått i sig något farligt preparat jag vet inte detta. Jag vet bara att barnet fördes till sjukhus och inte mådde bra, säger Per-åke Kvarnström, som är mammans försvarsad­vokat.

Senast klockan tolv på lördag måste åklagaren fatta beslut om hon vill begära mannen och kvinnan häktade eller inte. Barnet är omhänderta­git och behöver inte längre sjukhusvår­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden