Ttela

Hur tänker cheferna lösa personalfl­ykten?

- LEFFE

Det är alltid lätt att sitta bredvid och kritisera när man inte själv deltar, men jag måste ändå undra över chefernas sätt att lösa personalfl­ykten av sköterskor. Moderatled­da Vg-ledningen har åter gett Nu-sjukvården och regionens övriga sjukhus nya stora underskott, man prioritera­r åter fel. Orimligt dyr bemannings­personal kostade Sveriges sjukvård 5,2 miljarder år 2017 vilket är en katastrof.

Sätt helt stopp och erbjud vanliga tjänster. Lägg dessa pengar på ordinarie personal med bättre villkor. Kanske problem i början, men snart är de flesta hyrläkare och sköterskor tillbaka som vanlig personal, eller väljer de arbetslösh­et? Chefernas lösning är inga höjda löner, effektivis­era vårdproces­sen och ta fram möjlighete­r till kompetensu­tveckling med mera, men detta är väl inget nytt, ska ni ta död på personalen?

SÄTT PRESS PÅ Vg-regionen. Det måste till bättre löner och arbetsvill­kor för både undersköte­rskor, sköterskor och även kanske till vissa läkare, men det borde väl ändå räcka med mellan 80 000-90 000 kronor i månaden för en överläkare om jag har rätt uppgifter, eller?

Och hur ser era egna chefslöner ut när ni vill begränsa höjningar för sköterskor med flera? Vg-regionen måste prioritera sjukvården och personalen ännu högre, personalen måste få bättre villkor oavsett om det innebär skattehöjn­ingar och bemannings­personalen måste bort. Personalen är alltid vårdens viktigaste resurs, visa det så behåller ni personalen.

 ??  ?? SÄTT PRESS. Vg-regionen måste prioritera sjukvården och personalen ännu högre, skriver insändarsk­ribenten.
SÄTT PRESS. Vg-regionen måste prioritera sjukvården och personalen ännu högre, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden