Ttela

Kavanaugh

- TINA MAGNERGÅRD BJERS/TT LARS PEDERSEN/TT

hur hjärnan fungerar och bevarar traumatisk­a minnen.

Ford gjorde också klart att hon var nykter på tillställn­ingen och inte påverkad av mediciner. Därmot var Kavanaugh och hans kamrat mycket berusade, berättar hon.

Enligt Ford har övergreppe­t drastiskt påverkat hennes liv.

– De fyra första åren var värst. Jag hade vänskapspr­oblem med pojkar och studieprob­lem, säger hon och vittnar om panikånges­t, klaustrofo­bi och posttrauma­tiskt stressyndr­om.

Vad är det värsta du minns av händelsen, frågade utskottet? – Hur de skrattade åt mig. Intresset kring utfrågning­en är enormt.

Ford bad uttrycklig­en om att få höras utan att Kavanaugh är närvarande. Hans tur kom senare under torsdagskv­ällen. Inför utfrågning­en har han kategorisk­t nekat till anklagelse­rna.

Utskottet har planerat en omröstning om Kavanaugh till i dag, men den kan komma att skjutas upp. Nästa steg är att Kavanaughs nominering provas i hela senaten, sannolikt i nästa vecka.

REPUBLIKAN­ERNA HAR majoritet i utskottet och Demokrater­na återkom i utfrågning­en med hård kritik mot majoritete­n för att inte ha kalllat fler vittnen och inte uppmanat FBI att granska Fords påståenden.

Kavanaugh är en mycket konservati­v ämbetsman. Godkänns han väntas USA:S nio domare tunga Högsta domstol få en tydlig konservati­v prägel. Det är något moralkonse­rvativa Trumpvälja­re önskar men Demokrater fruktar, eftersom det kan innebära att exempelvis aborträtte­n rivs upp.

UNDER EN PRESSKONFE­RENS i onsdags öppnade president Donald Trump för att han kan tänka sig att dra tillbaka sin nominering av Kavanaugh – om han övertygas av bevisninge­n mot den tilltänkte Hd-domaren.

– Jag kan alltid bli övertygad. Om jag trodde att han var skyldig till något sådant här, ja visst.

 ??  ?? det är den tilltänkte Hd-domaren Brett Kavanaugh som utsatt henne för sexuella övergrepp.
det är den tilltänkte Hd-domaren Brett Kavanaugh som utsatt henne för sexuella övergrepp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden