Ttela

Holopainen: Nu börjar vår försäsong

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Försäsonge­n har varit så där så här långt, men IFK Vänersborg­s tränare Ari Holopainen har förhoppnin­gar inför Svenska Cupen och de (minst) tre matcher som väntar. – Egentligen är det nu vår försäsong börjar, säger han.

IFK Vänersborg har haft förtvivlat svårt att göra sig gällande i Svenska Cupen, och för ett år sedan var det riktigt illa.

När laget öppnade gruppspele­t med 1-8 mot både Sandviken och Broberg Söderhamn var Holopainen till och med rädd att han skulle få sparken när IFK:S ordförande Jan-olof Olsson den gången kom gående i korridoren i Sparbanken Lidköping Arenas innandömen.

– Jag hade inte protestera­t om det blivit så.

Holopainen fick behålla jobbet, men var ändå rejält besviken:

– Det var mer sättet vi förlorade på än resultaten, vi var inte närvarande.

Samma tendenser som infann sig här för leden i träningsmö­tet med Vetlanda, en match som slutade med ännu värre siffror: 1-9.

Ifk-tränaren på

MEN NU HOPPAS annat:

– Det här blir första gången som alla seniorspel­are är tillgängli­ga. Fredag: 12.00 Ifk-villa Lidköping.

21.30 Ifk-edsbyn. Lördag: 13.30 Ifk-hammarby. Söndag: Eventuellt slutspel. Man kan säga att vi gör en nystart, egentligen är det nu vår försäsong börjar.

Pålitlige målskytten Mikko Lukkarila kommer till exempel att göra sina första matcher för säsongen och Niclas Nyqvist, nyförvärve­t från allsvenska Boltic ska äntligen få spela på mittfältet.

– Det är för spel på den positionen vi plockat hit honom, påpekar Holopainen.

ATT FÖRSVARET MED Simon Blomqvist (libero) och backarna Alexander Zitouni-joakim Johansson får spela tillsamman­s är också viktigt.

– Det är nyckeln till defensiven, att de tre hittar rätt i sina roller.

Att motståndet är tuffast tänkbara med Edsbyn (regerande svenska mästare), Villa Lidköping och Hammarby har Holopainen inget emot:

– Vi vet inte riktigt var vi står just nu, därför är det tre bra matcher för oss. Vi vet att vi är bra när bitarna faller på plats.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? IFK Vänersborg­s tränare Ari Holopainen riskerar knappast att få sparken, men IFK Vänersborg har haft förtvivlat svårt att göra sig gällande i Svenska Cupen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE IFK Vänersborg­s tränare Ari Holopainen riskerar knappast att få sparken, men IFK Vänersborg har haft förtvivlat svårt att göra sig gällande i Svenska Cupen.
 ??  ?? NY I VHC. Danny Liscio har lämnat THC för spel i VHC till den här säsongen, med i flytten följde även Tyler Prendergas­t och Daniel Jonsson.
NY I VHC. Danny Liscio har lämnat THC för spel i VHC till den här säsongen, med i flytten följde även Tyler Prendergas­t och Daniel Jonsson.
 ??  ?? NY I THC. Shaquille Hickey är ny back i THC, ett lag som mer eller mindre byggts om helt och hållet jämfört med förra säsongen.
NY I THC. Shaquille Hickey är ny back i THC, ett lag som mer eller mindre byggts om helt och hållet jämfört med förra säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden