Ttela

Nytt grepp med cool musik och lunch

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

På måndag prövas ett nytt och ovanligt grepp på Folkets hus i Lilla Edet. Det blir lunchkonse­rt med hip hop-kollektive­t Kvinnliga Situatione­n och Ylva Myrman Band.

Den som är sugen på ny musik som sällan framförs live i Lilla Edet kan ta sig till Folkets hus på måndag. Inträdet är gratis och varm lunch finns till försäljnin­g.

Hip hop-kollektive­t från Malmö Den kvinnliga situatione­n gör då en spelning i lokalen, enligt pressmater­ialet agerar bandet från hjärtat, både på och utanför scenen.

De har spelat över hela landet och varit förband till artister som Syster Sol, Partiet, Labyrint och Ken Ring.

Ylva Myrman Band kommer med musik influerad av neo-soul, jazz och hip hop. Bandet har spelat på klubbar i Göteborg och Stockholm och var 2016 på en två veckor lång turné i Indien. Konserten är en timme lång. – Det här är sup erbra artister, verkligen. Jag vill påminna om det är otroligt generöst med fritt inträde, säger Annika Törnqvist i Västerland­a Kultur och Media som arrangerar ihop med Studieförb­undet Vuxenskola­n och Lilla Edets kommun.

Lunchtid låter på förhand som ett svårt tillfälle att locka åskådare till en konsert i en liten kommun som Lilla Edet.

– Vi har redan fått lite löften från folk som tänker komma. Men visst, man vet aldrig på förhand hur det ska gå publikmäss­igt, men jag tänker också att det är viktigt att det finns ett utbud och att det är kul att prova nya saker, säger Annika Törnkvist.

 ?? Bild: ANTON JAMES OLSSON ?? YLVA MYRMAN. Musik influerad av soul, jazz och hip hop spelas av Ylva Myrman band.
Bild: ANTON JAMES OLSSON YLVA MYRMAN. Musik influerad av soul, jazz och hip hop spelas av Ylva Myrman band.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden