Ttela

FYRAN HÄGRAR FÖR HÅFRESTRÖM

FOTBOLL: DIVISION 5 DALSLAND

- STINSEN ANDERSSON

När en omgång återstår av Dalfemman är Håfreström tre poäng och elva mål före tvåan Brålanda. I lördags uddamålsva­nn Håfreström borta mot Färgelanda.

Många Åsensbruks­bor har länge önskat att deras Håfreström skall ta sig högre upp i seriesyste­met, och de till åren komna äldre anhängarna minns med glädje när klubben på 1960-talets första hälft härjade i division 3.

Det var då den tredje högsta serien i Sverige, och Håfreström med ett lag som innehöll fyra bröder Mossberg: Roland, Tord, Lasse och Jan.

Den sistnämnde kom senare att spela allsvensk fotboll i Örebro SK.

Bröder finns det också i årets lag, men nu handlar det om två brödrapar: Argjend och Flamur Mollapolci, Florijan och Enis Fejzulovic.

I LÖRDAGENS VIKTIGA match mot Färgelanda uppträdde Håfreström både spänt och nervöst, dåligt passningss­pel och dålig kommunikat­ion, vilket gjorde att Färgelanda fick lite gratischan­ser.

– Det har varit nervöst i de tre senaste matcherna och vi har inte spelat bra, säger Argjend Mollapolci, spelande tränare i HIF.

Efter hand skapade Håfreström farlighete­r men publiken fick se två mycket bra målvakter i hemmalaget­s Henrik Albinsson och Håfreström­s Hatiem Jalane Khder som såg till att första halvleken blev målsnål.

Först i matchens 40:e minut gjorde Martin Salén 0-1.

Med tjugo minuter kvar att spela kvitterade hemmalaget, men bara minuten senare avgjorde inhopparen Mubarak Altib Al Mubarak och fastställd­e slutresult­atet.

Eftersom Brålanda samtidigt vann i Tösse med 3-0 tog Ronny Fredriksso­n & Co endast in två mål, och det innebär att BIF inför sista omgången är tre poäng och elva mål efter Håfreström.

Sista omgången spelas på lördag, Håfreström hemma mot Tösse och Brålanda borta mot Mellerud 2. Seriesegra­ren går direkt upp i fyran, tvåan får kvalspela.

?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? Håfreström med ledartrojk­an Malte och Gelnn Öder samt spelande tränaren Argjend Mollapolci är en match från serieseger i Dalfemman.
Bild: STINSEN ANDERSSON Håfreström med ledartrojk­an Malte och Gelnn Öder samt spelande tränaren Argjend Mollapolci är en match från serieseger i Dalfemman.