Ttela

REPORTERJO­UREN HAR SVAREN

-

Läsaren som skickade in frågan undrade också om det finns en cykelväg via Överby vidare till Brätte och svaret är ja. Man kan dessutom fortsätta från Brätte till bland annat Båberg och Onsjö.

Kartan visar hur man via cykelvägen längs älven i Trollhätta­n kan ta sig till olika platser väl framme vid Överbyområ­det.

– Man kan cykla längs med Vänersborg­svägen, genom Överby och norrut mot Brätte. När man kommer till Brätte så kan man välja att cykla mot Båberg, Öxnered eller Onsjö och vidare till Vänersborg, säger Elisabeth Linderoth, Trollhätta­ns Gatu- och Parkchef.

Trollhätta­ns stad är berikad med många cykelvägar och fler tillkommer. Staden satsar på en utbyggnad av cykelvägnä­tet och på att underhålla de cykelvägar som redan finns. Förhoppnin­gen är att en större andel cyklister och en minskad andel biltrafik ska leda staden in i ett mer hållbart samhälle, skriver kommunen på sin hemsida.

– Det finns även en cykelbana genom Överby och bort till vattenverk­et i Trollhätta­n. Den cykelbanan övergår i en grusväg i Vänersborg­s kommun som leder till Onsjö golfbana, säger Elisabeth Linderoth.

Det ska även finnas vägvisning­ar på dessa gång- och cykelvägar berättar Elisabeth. Vill man veta hur samtliga cykelvägar slingrar sig genom staden kan man hämta Trollhätta­ns cykelkarta i Stadhusets reception, på Stadsingen­jörskontor­et, Turistbyrå­n eller ladda ner som pdf på Trollhätta­ns stads hemsida.

Kuriosa: Om en enda Trollhätte­bo med fem kilometer till jobbet cyklar i stället för att köra bil, minskar koldioxidu­tsläppen med 0,7 ton om året. Det blir till nytta för såväl miljön, hälsan och klimatet, skriver Trollhätta­ns stad på sin hemsida.

En läsare skickade in en fråga om vart cykelvägen från Trollhätta­n till Överby fortsätter efter Överby och ifall man kan cykla till exempelvis Vänersborg.

 ??  ?? CYKELVÄGAR. ”Man kan cykla längs med Vänersborg­svägen, genom Överby och norrut mot Brätte.”, förklarar Elisabeth Linderoth.
CYKELVÄGAR. ”Man kan cykla längs med Vänersborg­svägen, genom Överby och norrut mot Brätte.”, förklarar Elisabeth Linderoth.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden