Ttela

Nordea rekommende­rade Swedbank

- ULF JANSSON

Efter att ha funderat under söndagen på att sätta in lite kontanter till Nordea på måndagen, så tog jag taxi hemifrån till Nordea på Storgatan i Trollhätta­n. Kliver ur och går in på Nordea medan jag snubblar och tappar plånboken innehållan­de 500-kronorssed­lar, som ströddes i banklokale­n.

När jag plockat upp fick jag vänta fem minuter till att sedan bli kallad, trots tom banklokal. Bankkassör­skan ruskar på huvudet medan hon säger att vi tar inte emot kontanter, men ni kan gå till Swedbank och ha med dig ditt Visakort plus id-handling, för Swedbank har insättning­sautomat.

Jag blir lite konfundera­d, ringer taxi och färden går till teatercafé­t i Folkets hus på Kungsgatan. Ja, jag beställer en kycklingsa­llad med kaffe till och njuter i fulla drag.

NÄR MÄTTNADEN BÖRJAR göra sig påmind, blixtrade det till, ja det finns ju ett så kallat växlingsko­ntor i köpcentret ett par steg bort. Jag knallar bort och ställer mig i kö. Tar upp kontantern­a, betalar in en insättning­savgift plus den summa som ska förmedlas till Nordea, som bekräftas med ett kvitto, ja, det kommer ta några dagar innan pengarna är insatta och bekräftade.

Och folk är fundersamm­a över vårt banksystem, ja det fungerar ju på större orter, men småorter är under kris. Jag hörde om Säffle där inget bankkontor finns. När banktjänst­emannen på Nordea meddelade att jag kan gå till Swedbank och sätta in pengar där, reagerade jag impulsivt och hade i bakhuvudet att öppna konto på Swedbank. Men bank är bank och lär tjäna bäst på att ha det som jag har det, så jag har det nu som den småsparare jag är.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden