Ttela

Gå hemifrån och lämna sin dörr öppen

- JAG BYTER EJ BORT DET LAND JAG FÅTT

Svar på Hur tänker ni som röstar på SD, 21 september

Ett stort missnöje över lag råder inom landet, det finns inget parti som till fullo tillgodose­r allas förväntnin­gar. I och med att man började sänka skatter i landet, mest till dem som har mest, upphörde solidarite­ten i landet. Att få så mycket det går i plånboken det är meningen med livet. Samtidigt frågar jag mig varför jag skulle arbeta fler timmar bara för att få ännu mera i plånboken, ologiskt i mina öron. Att se sitt land förvandlas till fattiga och rika, att samhället ändrar karaktär och blir en karta över hela världen.

Att vi i dag har en befolkning från cirka 200 nationer, och lika många kulturer, gör att på något vis vill man dra klockan tillbaka.

När man tittar på gamla svenska filmer blir man helt rörd, vart tog den svenska moralen vägen, att hjälpa sin granne när det behövdes. När man kunde gå hemifrån och lämna sin dörr öppen, om någon kom och hälsade på kunde den sätta sig i köket och vänta tills husägaren kom hem, ibland med skylt på dörren kommer strax. Dagens dörrar är försedda med dubbla lås och portlås, säkerhetsd­örrar som ska förhindra stölder. Bilar försedda med larm som tjuter vid minsta beröring. Att värna om sitt land och vara landet troget, skydda land och vatten kan väl inte vara fel.

Att ha förmånen att ha ett eget land, och skydda det mot inkräktare som vill överta vårt demokratis­ka styre. Det finns andra värden i livet än en tjock plånbok, dela gemensamma värden såsom sin hembygd, gammeldans med dragspel och fiol, och en pelargonia i fönstret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden