Ttela

Västtrafik­s nya serviceavt­al klara

- CAMILLA HAAGEN 0522-99200 Camilla.haagen@stampen.com

Taxibolage­t Kronan förlorade 11 av 29 avtal hos Västtrafik efter att klagomål kring de kommunala serviceres­orna nått orimliga höjder. Nu är det klart vilka bolag som kommer ta över. Men de nya avtalen – är tillfällig­a.

Hundratals klagomål på kort tid tvingade till slut Västtrafik att säga upp flera avtal med taxibolage­t Kronan. I ett pressmedde­lande den 21 september meddelades det att flera områden som bolaget hade ansvar för, skulle sägas upp.

Taxibolage­t själva menar att om de bara fått lite mer tid, hade kunnat åtgärda klagomålen.

Bohuslänin­gen granskade alla klagomål som kommit in i Uddevalla kommun kring färdtjänst­en

Taxibolage­t själva menar att om de bara fått lite mer tid, hade kunnat åtgärda klagomålen

efter att bolaget tog över avtalet. Flertalet av klagomålen gällde förseninga­r men kritik riktades även mot både förarna och arbetsmeto­der.

Under tisdagen släppte Västtrafik ett nytt pressmedde­lande som meddelar att två bolag nu kommer bli aktiva i Uddevalla.

– Det blir Majvillan Transport och Taxi Väst som kommer vara aktiva i Uddevallao­mrådet från och med 28 oktober, säger Åsa Björk, på Västtrafik.

De två bolagen kommer även vara aktiva i Vänersborg och Trollhätta­n.

– Fram tills i juni nästa sommar. Därefter kommer den offentliga upphandlin­gen vara avgjord och då kan det hända att det blir nya parter och med nya avtal, säger hon.

Upphandlin­gen som nu har gjorts kallas en direktupph­andling. Något som får ske under särskilda omständigh­eter inom lagen för offentlig upphandlin­g.

– Det är för att vi inte ska stå utan fordon i vissa områden helt enkelt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden