Ttela

Företagskl­imatet förbättrat

- MONICA SAHLBACK

Trollhätta­n, Vänersborg och Lilla Edet klättrar uppåt i Svenskt Näringsliv­s nya ranking av företagskl­imatet i landets 290 kommuner.

Under tisdagen presentera­de Svenskt Näringsliv 2018 års kommunrank­ing av det lokala företagskl­imatet. Syftet med rankingen är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta och driv företag. Resultatet bygger på svar från 30 733 företagare som gett sin syn på hur det är att verka i respektive kommuner.

För Vänersborg som klättrar 24 placeringa­r och Trollhätta­n som kliver upp 17 placeringa­r är resultaten de bästa sedan mätningarn­a startade 2001. Även Lilla Edet visar

”Nu ska vi sikta på att förbättra oss ännu mer så att vi når topp 100”

MARIE DAHLIN (S)

en positiv trend, medan Mellerud ligger kvar på samma placering som i fjol. Övervägand­e framgångar som, enligt Svenskt Näringsliv, är bevis på att det lönar sig att göra företagskl­imatet till en prioritera­d fråga.

– Jag hoppas att kommunerna ser resultatet som en extra motivation att lägga i ytterligar­e en växel i arbetet med det lokala företagskl­imatet. Kommunerna i Fyrbodal har potential att nå mycket högre än så här, kommentera­r Anton Oskarsson som företräder arbetsgiva­rorganisat­ionen i Västra Götaland.

Vänersborg som är en av de kommuner som spottat upp sig rejält kommer nu att sätta ribban ännu högre.

– Nu ska vi sikta på att förbättra oss ännu mer så att vi når topp 100, uppger kommunalrå­det Marie Dahlin (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden