Ttela

Vann kompismöte­t och gav TBF segern

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Trollhätta­ns BF fick en smakstart på årets seriespel i svenska badmintonl­igan. Seger med 5-1 efter en mycket övertygand­e insats mot nykomlinge­n Västra Frölunda och nyckelmatc­hen blev den där Ludvig Petre Olsson vann kompismöte­t med Joel Hansson i en riktig rysare.

Hemmalaget Västra Frölunda kom till spel med kroaten Zvonimir Durkinjak, som var topp 100 på världsrank­ingen så sent som i fjol, och naturligtv­is en för hård nöt att knäcka för Mikael Westerbäck i herrsingel 1. Durkinjak vann i raka set och dessutom med klara siffror.

Som väntat hade sedan TBF:S mixeddubbe­lpar, danska duon Sara Lundgaard och Nikolaj Overgaard, inga större bekymmer att vinna sin match även om det andra setet tappades lite onödigt kan tyckas. Tbfarna hade nämligen en 7-3-ledning, men hemmaparet vann fem raka bollar och setet till slut med 11-9.

Lundgaard/overgaard tog sig emellertid samman och vann de två påföljande seten tämligen enkelt.

1-1 så långt i matchen, och när TBF:S danska nyförvärv Sophia Grundtvig planenligt gjorde processen kort med Ella Söderström (3-0) väntade matchen som skulle avgöra hela fighten, nämligen herrsingel 2 mellan bästa kompisarna Joel Hansson i Frölunda och Ludvig Petre Olsson i TBF.

I TTELA:S förhandssn­ack sa Petre Olsson om chanserna i det mötet: ”En 50-50-match, fast jag vill förstås tro att jag har övertaget”.

EFTER ATT HANSSON komfortabe­lt tagit hem första set, visade Ludvig Petre Olsson klassen och att formen är på topp i det andra. Ludvig tog åtta raka bollar och förvandlad­e ställninge­n till 9-1 och vann sedemera med 11-4.

Efter att ha följts åt fram till sju lika i tredje, drog Ludvig ifrån till 9-7 och 10-8, men brände tre setbollar. Ett hårt slag och normalt psykologis­kt knäckande, men den unge Tbf-aren visade mental styrka genom att vinna de två återståend­e seten med 11-6 och 11-9 efter en rysligt spännande slutforcer­ing.

– Den segern var viktig att vi fick eftersom herrdubbel­n samtidigt hade förlorat första set. ”Ludde” gör det bra, men har faktiskt mer att ge. Han får inte riktigt ut det han kan, kommentera­de Tbf-tränaren Jens Olsson.

AV BARA FARTEN, och förmodlige­n stärkta av Petre Olssons fina skalp på banan bredvid, vände Westerbäck/overgaard i herrdubbel­n lite överraskan­de ett 0-1-underläge till 3-1-seger.

Den segern betydde 4-1-ledning Västra Frölunda-trollhätta­ns BF 1-5 Herrsingel 1: Zvonimir Durkinjakm­ikael Westerbäck 11-5, 11-6, 11-6.

Mixeddubbe­l: Gustav Björkler/sanne Ekberg-nikolaj Overgaard/sara Lundgaard 5-11, 11-9, 6-11, 6-11.

Damsingel: Ella Söderström-sophia Grundtvig 7-11, 3-11, 6-11.

Herrsingel 2: Joel Hansson-ludvig Petre Olsson 11-6, 4-11, 11-10, 6-11, 9-11.

Herrdubbel: Erik Angervall/durkinjak-overgaard/westerbäck 11-6, 10-11, 6-11, 4-11.

Damdubbel: Ekberg/söderström­grundtvig/lundgaard 8-11, 9-11, 7-11. och lagmatchen var i hamn.

– Nyckeln där var att de vann andra set med 11-10. Förlust där och de hade hamnat i ett 0-2-underläge, konstatera­de Jens Olsson.

Avslutning­svis satte danskorna Grundtvig/lundgaard en snygg slutpunkt på tillställn­ingen genom att vinna damdubbeln med 3-0 i set.

– Det gick faktiskt bättre än jag trodde här i kväll, men ”Ludde” fick ju helt rätt i sitt tips, påminde Jens Olsson.

Jens själv tippade 4-2 på förhand, Ludvig Petre Olsson 5-1.

Klockrent.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? FICK RÄTT. Ludvig Petre Olsson hoppades i förhandssn­acket att han hade övertaget på bäste kompisen Joel Hansson i Västra Frölunda, och det hade han. Efter en mycket jämn och spännande match vann Ludvig med 3-2 i set och gav TBF ledningen med 3-1 i lagmatchen.
Bild: ANDREAS OLSSON FICK RÄTT. Ludvig Petre Olsson hoppades i förhandssn­acket att han hade övertaget på bäste kompisen Joel Hansson i Västra Frölunda, och det hade han. Efter en mycket jämn och spännande match vann Ludvig med 3-2 i set och gav TBF ledningen med 3-1 i lagmatchen.
 ??  ?? REVANSCH. Mikael Westerbäck förlorade förstasing­eln mot kroaten Durkinjak, men fick gruvlig revansch i herrdubbel­n tillsamman­s med Nikolaj Overgaard.
REVANSCH. Mikael Westerbäck förlorade förstasing­eln mot kroaten Durkinjak, men fick gruvlig revansch i herrdubbel­n tillsamman­s med Nikolaj Overgaard.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden