Ttela

Mjönes är outsid

TV: SPECIELLT FOKUS PÅ BILDBERÄTT­ANDET OCH DET VISUELLA

-

Polisarbet­e, privatliv och komplexa rollfigure­r. I TV4:S och C Mores stora höstsatsni­ng Sthlm rekviem får rollfigure­rnas privatliv stor plats. – Man kan inte lära känna karaktärer om man inte också får se hur de lever hemma, säger författare­n Kristina Ohlsson.

I nya kriminalse­rien Sthlm rekviem följer tittarna den civila utredaren Fredrika Bergman som ska tillbringa ett år hos Stockholms­polisen. Tillsamman­s med sina nya kollegor löser hon isande fall med Stockholms skuggsida som kuliss.

De två första avsnitten baseras på författare­n Kristina Ohlssons debutroman Askungar, där huvudperso­nen Fredrika Bergman introducer­as för första gången. Bergman spelas av Liv Mjönes, som tidigare bland annat synts i filmer och tvserier som Den allvarsamm­a leken, All inclusive och Torpederna.

– Det har varit en ynnest att få förvalta Kristinas välskrivna böcker, att få gotta ned sig i bra historier. Jag har aldrig spelat en och samma person under så lång tid. Vi filmade i åtta månader i sträck. Det var otroligt speciellt och roligt, säger hon.

MJÖNES BESKRIVER Fredrika Bergman som en outsider med känslorna på insidan, och seriens regissör Karin Fahlén håller med. Hon tror att det är just de egenskaper­na som kommer att få tittarna att identifier­a sig med huvudperso­nen.

– Trots att hon är sådär inbunden

 ??  ?? KRIM-TRIO. Kristina Ohlsson har skrivit böckerna, Liv Mjönes spelar huvudrolle­n och Karin Fahlén har regisserat när
KRIM-TRIO. Kristina Ohlsson har skrivit böckerna, Liv Mjönes spelar huvudrolle­n och Karin Fahlén har regisserat när

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden