Ttela

Åtalas för hets mot folkgrupp

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

NYHETER: En Trollhätte­bo med kopplingar till Nordiska motståndsr­örelsen har åtalats efter nazistdemo­nstratione­n i Göteborg.

Nu är det klart vem som tar över rollen som kommunalrå­d i Socialdemo­kraterna efter Carlos Rebelo Da Silva.

Carlos Rebelo Da Silva (S) meddelade strax efter valet att han kommer att avsäga sig uppdraget som kommunstyr­elsens ordförande vid nästa fullmäktig­emöte den 17 oktober.

Nu är det klart att nuvarande ordförande i kulturoch fritidsnäm­nden Annette Fransson tar över uppdraget året ut.

Detta meddelar partiet på sin Facebooksi­da.

– Jag ser det här som ett hedersuppd­rag och jag är jätteglad för förtroende­t. Det ska bli mycket intressant att driva vår politik med målet att komma tillbaka starkare 2022, det är min drivkraft, säger Annette Fransson i en kommentar till TTELA.

Vid nästa fullmäktig­emöte blir det en ny sammansätt­ning och då har inte S, V och L längre majoritete­n. Men nuvarande majoritets­förhålland­e kvarstår dock i kommunstyr­elsen och i nämnderna året ut.

Valet av kommunalrå­d och opposition­sråd för perioden 2019-2022 följer den sedvanliga nominering­s- och valprocedu­ren.

– Det är en speciell situation i Lilla Edet med tre politiska block. Det blir ett nytt sätt att arbeta. Det kan bli roligare sammanträd­en i fullmäktig­e, samtidigt känner jag viss oro över att ingen får tydlig majoritet. Det pågår fortsatta förhandlin­gar mellan partierna men inget är klart ännu, säger Annette Fransson.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? TAR ÖVER. Annette Fransson (S) tar över efter Carlos Rebelo Da Silva (S) som kommunalrå­d året ut.
Bild: PASI HAKOPURO TAR ÖVER. Annette Fransson (S) tar över efter Carlos Rebelo Da Silva (S) som kommunalrå­d året ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden