Ttela

Barnens trygghet går först

- OVE JOHANSSON

Svar på insändare från Mattias Gunnarsson, 3 oktober.

Du tar i din insändare upp det beslut som fattats om att förskoleve­rksamheten ska vara restriktiv vid tillsättan­det av vikarier. Beslutet innebär att man ska försöka hitta andra vägar att upprätthål­la verksamhet­en innan man sätter in en vikarie. Det innebär alltså inte på något sätt ett totalstopp. Det är förskolech­eferna som avgör och jag har fullt förtroende för att de kan göra en rimlig bedömning när det måste sättas in vikarie eller när det kan lösas på annat sätt med befintliga resurser. Grundlägga­nde är att vi alltid ska se till att sätta barnens trygghet och säkerhet i första rummet.

DET ÄR OCKSÅ viktigt att påpeka att detta är en av de åtgärder vi tar till för att minska underskott­et i budgeten. Det vi i första hand försöker göra är att effektivis­era utan att det påverkar kvaliteten på den pedagogisk­a verksamhet­en på respektive avdelning. Det gör vi genom att se över hela förskoleve­rksamheten och dess organisati­on.

Dessa åtgärder tar längre tid att genomföra men kommer att få effekt i det längre perspektiv­et. Så jag ser framtiden an med tillförsik­t och vet att förskoleve­rksamheten i Trollhätta­ns stad kommer att förbättra kvaliteten i sitt viktiga pedagogisk­a uppdrag, där barnens utveckling och lärande står i centrum. förvaltnin­gschef, utbildning­sförvaltni­ngen, Trollhätta­ns stad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden