Ttela

IFK:S defensiv måste sitta mot Motala

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Efter en helg med idel förluster i Svenska Cupen ser IFK Vänersborg­s lagkapten Joakim Hedqvist på kvällens match med tillförsik­t. – Om vi gör en bra prestation så vinner vi.

Det blev tre förluster av tre möjliga för IFK Vänersborg när Svenska Cupen avgjordes i Lidköping förra helgen. Så att suget efter en seger mot seriekolle­gan IFK Motala i kväll är stort är inte svårt att förstå.

– Det är en viktig match i kväll för vår klubb och för laget, säger IFK:S lagkapten Joakim Hedqvist. Och när det gäller motståndet?

– De är ett väldigt ungt och offensivt gäng, så det blir en utmaning för oss. Det blir viktigt att vi visar att vi vill vara med direkt och att vi sätter oss i respekt, säger Hedqvist.

Samtidigt som seriestart­en närmar sig med stormsteg finns det fortfarand­e en del att jobba med för IFK:S del.

– Det viktigaste är att vi sätter vår defensiv till hundra procent. När vi var som bäst i fjol, i kvartsfina­lerna, var det defensiven som funkade. Dit har vi inte riktigt hittat ännu. Hur viktigt är det att ni vinner i kväll?

– Det är alltid viktigt att vinna, och viktigt att få en bra känsla inför World Cup. Men också att vi får spela 90 minuter. Vi hinner inte spela så många 90-minuters matcher innan serien startar, så matchen är viktig av den anledninge­n också, säger Hedqvist.

Svenska Cupen-helgen var den första som alla spelare, förutom Felix Callander, var tillgängli­ga för spel.

– Det är väldigt viktigt för oss, vi har inte kunnat spela med ordinarie lag innan. Vi är en ganska tunn trupp så vi behöver alla så vi kan rulla runt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden