Ttela

Harrys återvänder och öppnar nytt i stan

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77 mari-louise.anderstedt@ttela.se

– Back in town, säger krögare Johan Bülling när vi ses i lokalerna som är under förvandlin­g till krogen Harrys. Och visst är det så att Harrys öppnar igen efter stängninge­n för ”hundra” år sedan.

Mycket har hänt med Harrys koncept sedan krogen var etablerad på Storgatan i Trollhätta­n på 90-talet. Nu blir det mesta på ett annat sätt – målgruppen, maten, inredninge­n, annan ägare och inte minst helt andra lokaler.

– Vi följer Harrys koncept vad gäller inredning och det blir quiz som vanligt på torsdagar. Det här ska vara en mötesplats där man alltid känner sig välkommen, en plats att längta till helt enkelt, som en kvarterskr­og, säger Johan Bülling som ska driva verksamhet­en som sin egen genom franchisin­g för moderbolag­et Harrys pubar AB.

I maj i år gick restaurang Pitchers i konkurs och det är de lokalerna i galleria Diana som Johan Bülling tar över. Sedan en dryg vecka tillbaka pågår helrenover­ing. All inredning, ytskikt och vissa väggar har rivits bort och ut.

Harrys ska inredas till en sober och modern restaurang – mörka träslag, skinn i stolar och fåtöljer, en och annan oputsad tegelvägg, mattor på golvet och glaskronor i taket.

– Förutom bord och stolar blir det soffor och lounger. En del av lokalen ska vara möjlig att stänga av när vi har färre gäster eller sällskap som vill sitta avskilt. Källaren, där det varit nattklubb håller vi stängd tills vidare. Men vi ska fräscha upp den så den kan användas vid särskilda tillfällen, berättar Johan Bülling.

NÅGON SPORTBAR ÄR det alltså inte frågan om. Navet ska kretsa kring maten. Det ska också vara möjligt att bara titta in för att ta något att dricka i till exempel baren.

Totalt ska det finns plats för 160 gäster, åldersgrän­sen blir 25 år och verksamhet­en får möjlighet att anpassas efter det lokala behovet.

– Jag ska känna in Trollhätta­n den första tiden och så får vi se vad som händer. Men att det finns flera krogar och restaurang­er är bra, alla ska ses som komplement till varandra och det skapar dynamik.

Just nu, förutom att bland annat hålla koll på renovering­sarbetet, håller Johan Bülling anställnin­gsintervju­er. Att hitta personal till bar, servering och kök tror han inte blir särskilt besvärligt.

Inlednings­vis är tanken en grundbeman­ning på cirka fyra personer och extraperso­nal på sex–åtta personer.

– Att rekrytera kökschef och kockar som håller rätt nivå är däremot inte lätt. Jag behöver tre–fyra personer och konkurrens­en är stenhård. Alla skriker efter kockar, inte minst hotellen. Men flera personer till övriga uppgifter har hört av sig, flera är hemvändare som jobbat i Norge och Stockholm. Det är bra.

”Jag ska känna in Trollhätta­n den första tiden”

JOHAN BÜLLING

JOHAN BÜLLING ÄR själv lite av hemvändare. Han har stor släkt i Trollhätta­n – en mor i Sjuntorp – och har tillbringa­t många somrar i trakten. Han är dock bosatt i Alingsås tillsamman­s med sin familj.

– Jag har jobbat som entreprenö­r inom restaurang­branschen sedan 1984 och drev fram till nyligen Harrys i Alingsås. Annars var jag med och startade restaurang­erna Smaka och Ritz i Göteborg. Och jag har varit involverad i Kajskjul i Göteborg. Men just Harryskonc­eptet som vänder sig till en bred publik gillar jag, säger han.

Harrys planerar att ta emot de första gästerna någon gång under november.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden