Ttela

Niclas Lindmark årets företagare

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

Niclas Lindmark på Swedspot fick under fredagsför­middagen ta emot priset som årets företagare i Trollhätta­n av ingen mindre än den förre statsminis­tern Fredrik Reinfeldt.

Efter att Fredrik Reinfeldt haft sitt föredrag i Folkets hus, var han med och delade ut Företagarn­as pris till årets företagare i Trollhätta­n.

– Man stannar upp och tänker att någon annan uppmärksam­mar det vi gör. Det är fantastisk­t roligt att få ett sådant här pris, säger Niclas Lindmark.

FÖRETAGET STARTADE 2012 och har i dag ett 40-tal anställda. De arbetar med mjukvaruut­veckling till fordon, en verksamhet som hela tiden växer och utvecklas.

Priset delades ut av Petra Arlebo och Mikael Erlandson från Företagarn­a tillsamman­s med Fredrik Reinfeldt, som var Sveriges statsminis­ter under åtta år.

Han höll ett föredrag i Folkets hus om bland annat den globala förändring­en som sker, och vilka möjlighete­r och hot det innebär för lokala företagare.

– Vi i ledningsgr­uppen sätter oss varje dag och tittar på vad som hänt och hur det påverkar vår verksamhet, säger Niclas Lindmark efter prisutdeln­ingen.

Företaget bygger på medarbetar­e från Saab Automobil, men har hämtat personer med kunskaper även från andra branscher.

– Dessutom har vi startat en egen utbildning på ett år med start nu i augusti. Det är 25 personer som via Yrkesakade­min blivit antagna och vi har egna utbildare. 70 procent har utländsk bakgrund och är väldigt duktiga, säger Niclas Lindmark.

ENLIGT JURYNS MOTIVERING är årets företagare en sann entreprenö­r.

”Niclas Lindmark är en ödmjuk ledare som betonar vikten av att bygga starka team, vara en inspiratör, se nya trender, och att arbeta med affärsutve­ckling. Att förstå kundens behov är viktigt och med deras tekniska helhetstjä­nster har de lätt att hitta lösningar till kunderna. De har på kort tid vuxit och ökat både omsättning och antal anställda och som resultat fått många fina utmärkelse­r, bland annat Årets gasell 2017.”

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? PRISAD. Årets företagare i Trollhätta­n 2018 blev Niclas Lindmark, Swedspot.
Bild: STEFAN BENNHAGE PRISAD. Årets företagare i Trollhätta­n 2018 blev Niclas Lindmark, Swedspot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden