Ttela

Solsidan tillbaka – tre nya säsonger

- ANN EDLIDEN/TT

Efter fem säsonger och en långfilm såg det ut att vara över för Mickan, Fredde och de andra. Men nu har TV4 beställt tre nya säsonger av Solsidan. – Vi kommer att köra på tills alla rollfigure­r hinner gå i pension, säger Josephine Bornebusch skämtsamt till Dagens Nyheter.

Först meddelade TV4 att det inte fanns några planer på att återuppväc­ka Solsidan, utan att man skulle låta seriens femte säsong bli den sista. Men serien tuffade på med starka tittarsiff­ror på slutet och när sedan långfilmen sågs av 1,3 miljoner vände kanalen helt.

TILL DN SÄGER Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More att serien har en lägereldsf­aktor som är unik. Solsidan har blivit ett samtalsämn­e i fikarummen och samlar tv-tittarna.

– I dag tänker vi i betydligt längre cykler än första visningen i TV4. Sedan har ju serien ett liv på C More. Att beställa tre säsonger på ett bräde ger serieskapa­rna möjlighet att jobba med långa bågar – även om avsnitten skrivs tätt in på inspelning­en, säger hon.

SERIENS SKAPARE Felix Herngren avslöjar att nya säsongen utspelar sig några år efter att långfilmen slutade och att hans rollfigur Alex är återförena­d med Mia Skäringers Anna. Övriga skådespela­re återvänder till sina roller och premiären planeras till 2019.

 ?? Bild: MARCUS ERICSSON ?? ÅTERVÄNDER. Solsidan återkommer med tre nya säsonger och premiären beräknas till nästa år.
Bild: MARCUS ERICSSON ÅTERVÄNDER. Solsidan återkommer med tre nya säsonger och premiären beräknas till nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden